.

През тази година, ще ви се наложи да укротите бесовете си и да се научите на самообладание.

Хороскопът за 2021 година силно препоръчва на Овните да се научат да укротяват ината си. Полезно би било да поемете курс към компромиси и повишаване на квалификацията, способностите и уменията си, тъй като напоследък сякаш тъпчете на едно място по отношение на саморазвитието си и хабите безценната си енергия основно за критики и мърморене.

Желателно е да не влизате в спорове с хората, с които работите, да бъдете по-отговорни и да постъпвате почтено. Това вие го умеете, но често го пренебрегвате, оправдавайки се пред себе си с детински извинения.

Това, че някой постъпва непочтено не е извинение и вие да го правите. Не го забравяйте през цялата 2021 година!

Не забравяйте, че това да запазите достойнството си, не бива да зависи по никакъв начин от поведението на другите хора.

В случай, че „играете честно“,  ще получите всичко, което сърцето ви желае, всичко към което толкова упорито сте се стремили в последно време. А промените, дори и да не са планирани, ще ви донесат положителни емоции и най-важното – ще ви изпълнят с мъдрост.

Овните през 2021 година могат да разчитат на благоприятно стечение на обстоятелствата в различни житейски сфери – и в професионалния живот, и в семейните и приятелските взаимоотношения.

Вие сте волеви и силни личности, което означава, че имате шанс да се изявите успешно в съвсем нови области, в които да се отличите с талант и рационалност. Съвсем възможно е през 2021 г. дори най-обикновеното хоби да започне да ви носи доходи.

Хороскопът за 2021 година препоръчва на Овните да обърнат внимание на всичко, което е ново. Овните са пионери и това е най-големият им талант, това е мисията в живота им. Овенът е първата зодия, овенът е този, който поставя началото.

Ако намерите съмишленици, още по-добре. Успехът ще дойде бързо и няма да се измъчвате с излишни въпроси.

Важно е да бъдете положително настроени и да не гледате назад, стига да сте преосмислили внимателно всичко, което се е случило и сте се поучили от грешките си!

Още по-важно е да внимавате с мислите и желанията си. Силната ви страна е действието. Възможно е, къпейки се в собствените си амбиции и слава, да попаднете в забутан омагьосан кръг. Оставете суетата настрана, поне за известно време.

През тази година е важно не само да обмислите внимателно пътя си на развитие, но и уверено да вървите срещу собствените си недостатъци.

Почивайте си добре, но не си позволявайте да мързелувате, култивирайте енергията си и внимавайте при взимането на решения, тъй като сте застрашени да направите неразумни такива.

Опитайте се да спазвате някакъв режим, почивайте активно и по-често, за да сте в състояние успешно да следвате работния график.

Добре е тези, които имат деца, да започнат да им обръщат повече внимание, да наблюдават развитието им с по-голям интерес, тъй като те ще имат нужда от това. Децата не са цветя в градина, помнете, че имат нужда от разбиране и грижи. Най-важното през този период е да не лъжете децата си. Те веднага ще усетят неискреното отношение и ще загубят всякакво доверие във вас.

В любовната сфера съдбата ще е на ваша страна. Важното тук е да не се поддавате на изкушения, тъй като ще пострада доброто ви име.

Хороскопът за 2021 година препоръчва на Овните да преосмислят по-добре отношението си към верността и предаността, тъй като това често е слабата им страна.

В противен случай сте застрашени да загубите всичко – и чувствата, и любимия, и дори разума си. През 2021 г. се подгответе за конфликти по отношение на любовния живот, но можете да ги избегнете, ако вложите повечко здрав разум, откровеност и почтеност. Най-вече – бъдете деликатни!

Много важно е през 2021 година да се откажете от риска, авантюрите и беззаконието. Сега, повече отвсякога не е желателно да се увличате по хазартни игри, да участвате в машинации и да спекулирате с пари.

Мъжете Овни през 2021

Сега е време за смели и самостоятелни решения. 2021 ви предоставя възможност за успешно кариерно развитие, но само от вас зависи дали това ще се случи. Бъдете упорити и работливи! Възможно е да се заемете с повече от две дейности, тъй като притежавате достатъчно потенциал и енергийни ресурси, които можете да използвате по предназначение. 

Хороскопът е благоприятен за ремонти, строителство, за бизнес, както и за покупка на недвижим имот. Само не се плашете, ако нещата не се случват по план, бъдете устойчиви и нещата ще се подредят според желанията ви!

Това, което не трябва да рискувате е авторитетът, който сте си изградили досега. Неприятностите най-лесно ще преборите с усмивка и упоритост. Бъдете по-снизходителни към околните и пречките, които ви създават. Имате нужната устойчивост на характера, за да се справите.

По отношение на любовта – проявявайте повече нежност към тази, която обичате! По този начин ще успешно ще редуцирате всички проблеми.

Жените Овни през 2021

Хороскопът за 2021 година препоръчва на жените, родени под знака Овен, да избягват честолюбието, но да развиват повече целеустремеността си.

Вслушайте се в сърцето си, изяснете си честно какво точно искате, какви са най-съкровените ви желания и тогава действайте! Не се поддавайте на чужди влияния! Вие и само вие познавате съкровените желания на душата си. Не го забравяйте!

Ще получите всичко, което желаете, ако сте търпеливи и наблюдавате внимателно всичко, което се случва, преди да вземете решение за действие.

Ключовата дума за вас през 2021 г. е търпение. Най-вече към себе си. Времето за промени е дошло, но не бързайте, а обмисляйте внимателно всичко.

Дошло е крайно време да поработите върху обидчивостта си. Имате склонност да приемате всичко прекалено лично, което често е напълно излишно, просто защото не е. Научете се да правите разлика кога става въпрос за вас и кога не.

В любовните отношения нещата ще се развиват към по-добро, стига да сте достатъчно инициативни. Възможно е да се появят съперници, така че бъдете внимателни! Ако желаете нещо от партньора си, ще трябва да си го заслужите. Не е добре през тази година да прекратявате взаимоотношения, защото е възможно задълго да останете сами, ако го направите.

Забавете темпото и харчете по-малко пари! Съобразявайте се повече с околните, особено с близките си, обръщайте повече внимание на думите, които излизат от устата ви и всичко ще бъде наред! Никой не е отменял културата на поведението и елементарния етикет.

Учете се на всичко ново, трупайте опит и щедро изявявайте дарбите си! Най-важното – не отлагайте нищо, което трябва да свършите днес за утрешния ден!

Не се препоръчва да се преселвате, да емигрирате в друга страна и да се впускате в далечно пътешествие. Научете се на спокойствие там, където сти, това ще запази комфорта и финансовото ви положение!

Силните моменти за Овните

Хороскопът за 2021 година препоръчва на Овните повече да мечтаят и да се стараят да въплъщават желанията си в реалността.

Възможно е рязък обрат в съдбата коренно да промени живота ви и да ви накара да преосмислите системата си от ценности.

Добре би било да преподредите йерархията на ценностите си – тоест да прерагледате кои неща са действително важни за вас и кои не чак толкова.

За приятели избирайте тези, които вече са се доказали в трудни моменти. Спрете да споделяте всичко с всички! Интуицията ще ви помогне да изберете хората, с които си заслужава да бъдете близки.

Ще има много хора, които ще желаят да ви помогнат и това е хубаво, но работата най-вече ще лежи на ваш гръб, никой няма да я свърши вместо вас.

Овните, които се занимават с политика, икономика, благотворителност и компютърни програми ще постигнат успех.

От какво да се пазите?

През тази година ще има и полети, и падения. Разглеждайте внимателно всички предложения, но отдайте енергията си само на тези, които са изгодни, след много внимателна преценка. Важно е да не нагнетявате обстановката и да бъдете реалистични.

През 2021 година, Овните трябва да бъдат внимателни при подписването на документи. Ефективността на всеки нов процес ще зависи от моралната ви чистоплътност.

Тези, които се занимават с изкуство или занаяти ще имат успех. Можете да се заемете с артистична дейност или пък с технически задачи.

По-често се срещайте с добри приятели, разговаряйте, веселете се! Изобщо не са изключени командировки, преместване в друг град или страна, които ще са свързани с кариерното ви развитие.

Дистанцирайте се от всички, които преследват користни цели, както в работата, така и в личния живот! Внимавайте какво говорите, за да не се замесите в тежки конфликтни ситуации!

През тази година е много важно да внимавате да не се замесите в авантюри или закононарушения. 

Овенът през четирите годишни времена

Зима

Възможни са неочаквани промени в личния живот. Изобщо не е изключено възобновяване на предишни любовни отношения, от които вече вътрешно сте се отказали, тъй като чувствата могат да изплуват с нова сила. Не се противопоставяйте на съдбата!

Слушайте сърцето си и не се поддавайте на импулси! Ако смятате, че това няма да доведе до нищо добро, изобщо не започвайте!

Съвсем скоро можете да срещнете нова любов, ново душевно привличане.

В случай, че вече сте намерили любовта на живота си, опитайте се да намалите изискванията към партньора си, критиките и негудованието, защото по този начин само ще го отблъснете от себе си. Трябва да държите емоциите под контрол, за да не навредите на отношенията си. Нека всичко бъде изпълнено с романтика и нежност, без ревност и претенции.

Напрегнати ще се окажат януари, февруари, август и втората половина на октомври. Старайте се да обмисляте думите и действията си, за да не тичате след това по институциите, за да доказвате своята правота!

Зимата на 2021 година ще ви даде достатъчно физически сили, което означава, че можете да се занимавате със спорт. Желателно е тези занимания да бъдат в екип. Сближаването и силната ви воля ще ви помогнат да постигнете много. Нека душата ви бъде в хармония с тялото!

Не се задълбочавайте в работата си до такава степен, че да забравите за личния си живот!

Пролет

През пролетта очаквайте радост, романтика и красота да изпълнят живота ви. Възползвайте се максимално от този период! Подобрете външността си, усъвършенствайте знанията си в областите, които са ви интересни, подобрете обноските и маниерите си! Игнорирайте всичко, което не ви впечатлява! 

Не споделяйте с хората, които ви завиждат, тъй като са способни на коварни действия! Бъдете деликатни и не дразнете неприятните хора с доброто си настроение!

Не критикувайте, стойте далече от любовните интриги и всичко ще е наред!

Не е изключено обостряне на хроничните заболявания. Пийте витамини и спазвайте хранителен режим!

Лято

През лятото работете спокойно и внимателно, не се опитвайте да бягате от отговорност и не отказвайте нови задачи. Ако имате свободно време и сили, търсете още една работа. Кризисно положение заплашва само тези, които прекалено обширно и безпринципно развиват своя бизнес.

Лятото ще бъде успешно за тези, които се впуснат в нова любов. Тя ще бъде изпълнена с искреност и доверие. 

По отношение на здравето – внимавайте с нервната система! Тя и без това е слабото ви място. Опитайте се да не реагирате бурно на всяка дреболия, иначе психиката ви ще се срине. Както и тази на околните.

Гледайте на нещата отгоре, за да не си докарате тревожност или депресия! Вие притежавате самообладание, просто трябва да го намерите.

Есен

Есента ще е спокойна, ще имате късмет и ще ви се отворят множество перспективи. Висшестоящите ще забелязват упорития ви труд /ако сте положили такъв/ и ще ви възнаградят подобаващо. Но избягвайте прекаленото споделяне с околните, най-вече с колегите!

Внимавайте с конкурентите, пазете се от дребни грешки, защото те ще имат сериозни последствия!

Гледайте на всичко с оптимизъм! Игнорирайте дъждовното и мрачно време навън, вгледайте се във вътрешната си светлина. Ако имате някакви творчески наклонности, заемете се с хобито си, изградете таланта си и потърсете надеждни съмишленици! По този начин е възмжно да подобрите материалното си положение и най-вече душевното си състояние.

Забравете миналите неуспехи и загуби! С честност и отговорност ще постигате това, което желаете.

Есента на 2021 година е благоприятна за пътуване по море или в чужбина. Ако си вземете отпуска през този сезон, чудесно ще си починете.

В началото на октомври и средата на ноември е добре да укрепите здравето си чрез различни процедури. Вероятно е да се обострят проблеми на стомашно-чревния тракт, лекувайте се своевременно и само при специалисти.

Разделете се с вредните си навици и с преяждането. Колкото по-бързо го направите, толкова по-ефективни ще се окажат резултатите.

Овните трябва повече да се движат, да ходят пеша, да посещават басейн и фитнес.  

За Овните, периодът ноември – декември 2021 година, ще се окаже труден – ще се появи някакво морално предизвикателство. Това ще засегне не само работата, но и отношенията с близките.

Подходете разумно, осъзнато, без агресия и вътрешно напрежение! Не са изключени разправии с ръководството, властите и социалните служби, но ако сте използвали 2021 година за озаптяване на недостатъците си, ще се справите успешно с тях.

ОВЕН                 ТЕЛЕЦ         БЛИЗНАЦИ         РАК

ЛЪВ                 ДЕВА           ВЕЗНИ               СКОРПИОН

СТРЕЛЕЦ              КОЗИРОГ        ВОДОЛЕЙ          РИБИ

  

автор: Елеонора Войводина