.

През 2023 година Овните ги чакат интересни изненади. Веднъж на 30 години от вас се иска да се затворите, да се вгледате дълбоко в себе си, да се откъснете от всички обвързаности, които ви тежат, и да се справите с последиците от постъпките, мислите и чувствата си в миналото.

Ще усетите осезаемо зависимостта между своите действия и резултатите от тях: каквото сте посели през последните три десетилетия, това ще пожънете.

Като първи знак в астрологичния зодиак Овенът е естествен лидер. Но сега ще трябва да забавите хода си, защото вашият хороскоп за 2023 година е пълен с големи промени, за които трябва да се подготвите.

Не е тайна, че Овенът е огнен човек. Управляван от Марс, Овенът не е, както може да ви накара да повярвате, витаещ из облаците. Не, този огнен знак е свързан със страст и прогрес, мотивация и решителност. Ако искате нещо да бъде свършено, накарайте Овен да го свърши!

Въпреки че това са възхитителни черти, те могат да създадат много проблеми на Овните през 2023 година, особено ако се впуснат с главата напред.

ЛЮБОВ

Любовният ви живот ще претърпи сериозни промени през 2023 година. Не само ще предефинирате някои взаимоотношения, но може да поставите началото на нови, както и да оставите други да си отидат…

Ретроградната Венера това лято, ще ви принуди да бъдете отворени за проценка на значението на романтиката и различните начини, по които можете да е поканите в живота си.

Каквото и да правите, не се придържайте твърде здраво към връзка, която дълбоко в себе си знаете, че не е съвсем добра за вас.

Това не означава, че връзката напълно трябва да приключи, а по-скоро, че е нужно да потърсите начини да се отървете от старите си навици, модели или рутина, които вече отдавна не ви служат.

Много важно е да се отдръпнете, да се освободите, да се откъснете от хората, вещите, поведенческите модели и нагласите, които до момента са ви помагали да бягате от истинската си същност.

ФИНАНСИ

2023 година обещава на Овните така желаната от тях финансова свобода.

Юпитер, планетата на експанзията и богатството, се движи през Овен до 16 май, което е подходящо време за започване на нов бизнес, стартиране на интернет проекти и изобщо за започване на всякакви дейности.

Още през втората половина на 2023 г. ще успеете да затвърдите позицията си, да реализирате първата си печалба и да стъпите здраво на земята.

В днешния нестабилен свят се изискват напълно нови умения и знания, които могат да доведат до финансова независимост. Абсолютно всеки трябва да научи основите на финансовата грамотност сега и да развие способността си да управлява парите, които печели.

Този период е възможност да намерите нови и достойни партньори, да промените средата си, да привлечете вниманието на другите към дейността си и да постигнете успех в начинанията си. Пътуванията до далечни страни също ще бъдат успешни.

Най-накрая можете да намерите своето място под слънцето. В професионалната сфера има много възможности и обещаващи предложения. Енергията и стремежът ви да се докажете определено ще бъдат възнаградени. Не пропускайте шанса си, ако искате да си намерите работа или бизнес партньори в чужбина.

Но ако бъдете лекомислени и подпишете договор без да внимавате, ще се лишите от финансовите спестявания.

ЗДРАВЕ

По отношение на здравето – водете активен начин на живот, спортувайте! И помнете, че сънят и почивката са много добро лекарство за всяка болест.

Преди всичко, енергичните Овни, през 2023 година трябва да балансират вътрешното си състояние. Импулсивността може да ви навреди, стремете се към душевно равновесие. Във всичко „спазвайте мярката“, не преминавайте границата на позволеното.

Хороскопът за 2023 година препоръчва на Овните да бъдат внимателни по време за заниманията със спорт, особено, ако е екстремен. През пролетта и лятото съществува голям риск да получат травма или счупване. Ако искате да поддържате фигурата и здравето си в ред, ходете на фитнес и плувайте.

СИЛНИТЕ ВИ СТРАНИ

Интуицията ще ви помогне в трудните ситуации. Не се притеснявайте да се оставяте на „шестото си чувство“.

През 2023 година ще успеете да повишите самооценката си и ще изявите в обществото своите най-добри качества.

Статусът ви видимо ще се промени, авторитетът сред колегите и приятелите ще отиде на високо ниво. Периодът ще бъде изпълнен с позитивизъм, постижения в кариерата и хармония.

Ако преди сте работили усърдно, сега ще можете да жънете плодовете от своя труд.

Важно е, разумно да използвате силите и да не давате воля на емоциите.

ОТ КАКВО ДА СЕ ПАЗИТЕ?

Рационалният подход към всичко ще ви помогне да избегнете проблемите.

Мъжете Овни, през 2023 г., може временно да оставят мислите за съдбовно запознанство и създаване на семейство. Голяма е вероятността да започнете да тъгувате за обичайната си роля на „ерген“.

Хороскопът за 2023 година препоръчва на Овните да си поставят конкретни цели. Никакви химери и зависимости от съблазни. Ако има задача или план, то трябва да го осъществите. Важно е, всичко да се случва плавно и да носи стабилност. Не позволявайте на никого да управлява вашите мисли, още повече да ви избута от правия път.

Промените могат да бъдат както съзидателни, така и разрушителни. Пределната концентрация и инициативността ще ви помогнат. За съжаление няма да бъде възможно да преживеете промените като се „притаите“.

Отдръпнете се от битовите проблеми, не акцентирайте вниманието си върху тях. Но и не се опитвайте да се потопите напълно в служебните въпроси, защото в противен случай е вероятен нервен срив.

Годината е свързана с тясно общуване с роднините. Внимателно се отнасяйте към ситуациите, когато се нуждаят от помощ. Възможно е просто да ви манипулират. Това се отнася както за финансова помощ, така и за решаването на чужди проблеми.

ОВЕН                 ТЕЛЕЦ         БЛИЗНАЦИ         РАК

ЛЪВ                 ДЕВА           ВЕЗНИ               СКОРПИОН

СТРЕЛЕЦ              КОЗИРОГ        ВОДОЛЕЙ          РИБИ