.

Дори инфаркта, който актьорът получи през 2017 г., не успя да го спре да работи. Актьорството Антонио Бандерас избира въпреки волята на родителите си.

В училището по драматично изкуство в Малага открива страстта си към театъра. Играе в улични театри, а след това става част от малка трупа, с която обикаля Испания.

Първата покана да снима в американски филми Антонио получава в началото на 90-те години. Така през 1992 г. излиза филмът „Кралете на мамбото“.

Любопитно е, че по това време актьорът все още не знае и дума на английски език.

След това Антонио завладя сърцата на всички с невероятна харизма, дълбок глас и пламенно излъчване.

Знам, че ако ми възложат да озвуча заек, той непременно ще е небръснат и миришещ на текила.

Ако се съглася да вляза с бик на една арена, то би било само с автомат Калашников в ръце.

Обсебен съм от футбола. В детството си мечтах да стана знаменит футболист, но на една от тренировките си счупих крака. Ако бях кон, щяха да ме застрелят…

Човек, който не иска нищо е непобедим.

Не искам нищо, което не съм заслужил, но ако ми предложат повече пари, не съм глупак да ги откажа.

Може би бих искал да бъда жена — само, за да видя как изглежда светът от другата страна.

Обичам да ходя навсякъде. И обичам да започвам нови неща.

Напълно поемам риска, играта на покер, което означава да бъдеш артист и аз ще се опитам да направя филм, който точно отразява това, което е в моята глава.

Конституцията на САЩ е написана преди 200 години. Къщата, в която живея в Мадрид е на 350 години! Америка все още е проект и вие работите по нея и привличате нови неща за нея всеки ден. Това е красиво за гледане.

Обичам разнообразието в Америка. Обичам простото, нормално чувство за хумор което американците имат. Не е извратено, като в някои държави. И също така обичам колко нова е Америка.

Беше чест и привилегия да пристигна в тази държава преди 16 години почти без никакви пари в джоба. Много неща се случиха оттогава.

Мисля че Шрек оказва влияние и на по-големите хора. Има толкова много неща във филма, които не са за деца. Децата не биха разбрали някои неща.

Ако повикаш котка, тя може и да не дойде. Което не се случва с кучетата. Те са различен вид животни. Мисля, че котките са много секси в начина, по който се движат.

Харесвам Зоро, защото той работи за хората. Това е образ, който винаги съм намирал за наистина приятен.

Има някои филми, които бих искал да забравя до края на живота ми. Но дори тези филми ме научиха на някои неща.

Остаряването е нещо напълно нормално. Доволен съм, когато хората казват за мен „Да, поостаря, побеля!

Смятам, че всеки може да прави каквото си поиска, но аз започвам да харесвам сивите коси и бръчките и да ги намирам за интересни.

В Испания имаме една поговорка за най-важното в живота: добра храна, добро вино, добър секс, добър сън.

Понякога наистина усещам умората и си казвам, че трябва да си почина, но само два дни са ми достатъчни, за да полудея у дома. Това съм правил цял живот, такова е било темпото ми на работа цял живот и не искам да живея така, сякаш вече съм мъртъв. Просто ще продължа по същия начин и ако ще трябва да умирам, ще умирам. Нищо не мога да направя по въпроса.