.

Тя има арменски произход по бащина линия, a майка й e полуфранцузойка-полуиндианкa. 

Едва на 16 години Шер напуска училище и заминава заедно с приятелка за Лос Анджелис да си търси късмета, отдадена на мечтата си да покори да покори Холивуд.

Шер е първата холивудска звезда, която открито говори за своите пластични операции. 

Поклонниците ѝ я наричат символ на неповторимия стил.

Тези, които не я харесват, яростно ѝ лепят етикета на най-безвкусно обличащата се персона.

Шер ще бъде запомнена със своята ексцентричност, която определено се дължи на изумителния й вид, бодрия й дух и очарователното й остроумие.

В началото не бях уверена в нищо, защото знаех, че от огледалото не ме гледа синеока блондинка, каквато винаги ми се е искало да бъда.

Проблемът на някои жени е, че се побъркват от нищо и после се омъжват за него.

В Холивуд бракът е достатъчно основание за развод.

Една жена може цял живот да търси правилния мъж, но нищо не пречи през това време да се позабавлява с грешните.

Мъжете са лукс. Не необходимост. И без тях може да се мине.

Старостта е кучка, която застава на пътя ми.

Имам мечта – никога да не остарея. Плаша се, че ще настъпи денят, когато ще дойде климаксът, ще се събудя като стара мърморана и няма да ми се иска да отида в Дисниленд.

Притежавам стотици перуки… и аз сама не знам колко са точно. Слагам ги, защото така се забавлявам. Това коренно преобразяване ми носи много радост. Истинско шоу е!

Това е моето тяло, ако поискам ще сложа циците на гърба си, не е ничия работа освен моя!

Не се страхувам от това, че понякога разсмивам другите с вида си! Много хора търсят и сами влагат прекалено много смисъл в създаването на мода. За мен тя е развлечение, а не правене на докторат.

Още щом затворя вратата вкъщи, си слагам панталоните за джогинг, тениска и връзвам косата си на конска опашка. Имам облекла за обществени изяви и за свободното време. Разделени са в отделни гардероби.

Ако утре се събудя в тяло на мъж, ще крещя и ще потроша всичко около мен. Ще обера банка или нещо такова. Не мога да си представя да съм нещо друго от това, което съм – жена.

И до ден днешен съжалявам, че през 1990 г. отхвърлих сценария на филма „Телма и Луиз“. Можех да целуна Брад Пит, а това направи Джина Дейвис. Яд ме е, че пропуснах страхотна възможност.

Заинтересувана съм от всеки, който е добър в целуването.

Единственият рожден ден на който плаках беше, когато станах на 40. Помислих си – младостта си отиде. Но на следващия ден ме поканиха да играя във „Вещиците от Истуик“ и да си партнирам с Джак Никълсън. Значи, не е толкова зле!

Няма закон, според който, когато хората станат на 65, започват да се хранят с кучешка храна, стават ненужни и набързо умират. В старостта няма нищо толкова лошо. Тя идва при всеки, който я доживее. Но тя е враг, по-добре да се договориш с нея, отколкото да се бориш.

Никога не са ме възприемали сериозно като актриса или певица, въпреки Оскара и наградата Грами.

Никога няма да успееш, ако не се научиш да приемаш с лекота моментите, когато изглеждаш като глупак.

Когато се татуирах само лошите момичета го правеха: аз, Джанис Джоплин и рокерите. Сега това не означава нищо. Никой не бе изненадан. Направих си татуировка веднага след като напуснах Сони и се почувствах наистина независима. Това бе моята идентификационна карта.

Глупакът скита в тъмното на чужди предразсъдъци. Мъдрият предпочита да има свои собствени.

Всеки от нас сам създава себе си. Просто някои от нас имат по-богато въображение.

Как премина животът ми? Никога не съм се страхувала да поемам рискове и никога не съм се интересувала какво хората мислят за мен.

До смърт се боя от бедността. Израстнах в бедност и винаги я чувствам в себе си. Като жена, която е свалила 100 килограма, но въпреки това дълбоко вътре в себе си пак се чувства дебела.