Романът „Преди изгрев слънце“ на Янислава Вълкова е
с препоръка от големия ни режисьр Стефан Командарев

В романа „Преди изгрев слънце“ ще откриете една приключенска история. Действието се развива в днешни дни, а героите са съвременни млади хора. Той разказва за пътешествието на журналистката Велина към древно тракийско светилище, където група младежи с необичайни интереси празнуват Еньовден. Тя неусетно е въвлечена в рисковано приключение.

Погълната от мистичните ритуали, Велина не допуска, че наблизо дебне убиец. Две ченгета тръгват по дирите на престъпника, но дали той няма да ги изпревари? Всички присъстващи са заподозрени, опасност дебне отвсякъде!

Идеята за написването на книгата възниква в съзнанието на авторката преди няколко години. Интересът ѝ е породен от магичната сила, която прави билките лековити точно в този ден от годината.

Вълнуващо е да узнаеш легендата за Залмоксис и неговата практика да изцерява хората с песни и танци, както и вярата му в безсмъртието на душата.

Романът е пропит от мистика, крими, любов, добавена е и щипка еротика. Светът в който писателката ни пренася е вълшебен и опасен, красив и страшен. Романът е завладяващ и динамичен. Не можеш да го оставиш, докато не разбереш как ще завърши приключението. Това не е обикновена криминална история, а разказ за пътя на сърцата, за срещите, за разделите, за съдбата.

Препоръка да прочетем тази книга дава самият режисьор и сценарист Стефан Командарев, който на гърба на романа пише:

Ето че и в България е възможно майсторско съчетание на съвременен реализъм, приключения, страсти, напрежение и зрелищен екшън. „Преди изгрев слънце” е роман- находка, който ще ви държи в прегръдките си от първата до последната страница!

Корицата на книгата е дело на Никола Вълков, ученик в Национално училище за изящни изкуства.

Тази книга загатва, че ще се превърне в бестселър. Още преди следващия изгрев слънце…

Представянето пред читателите ще се състои на 28.11.2017г. в „Артикос“ на ул. „Неофит Рилски“ № 36 от 18.30ч. Целта на събитието е да се превърне в приятелски разговор между писателката и присъстващите, където свободно да се обсъдят темите, които ги вълнуват. Ще има изненада, свързана с новата книга на Янислава Вълкова, която се очаква да се появи след няколко месеца.

Запознайте се с авторката Янислава Вълкова в импровизирано интервю, специално за Четилище:

Янислава, това първата ти книга ли е?

“Преди изгрев слънце“ е първият ми роман. Новината е, че в началото на 2018г. ще завърша втория.

Откъде черпиш вдъхновение и има ли велики личности, от които се учиш?

Черпя вдъхновението си от живота, разходките ми в природата и историческите забележителности. Когато имам съмнения и догадки, пускам въображението си на свобода и така се раждат моите герои. Уча се от хората, които са различни от мен. Те ми откриват нови светове. Понякога учител може да ти бъде и едно дете.

Казват, че всяко нещо трябва да оправдава собственото си съществуване освен произведението на изкуството. Твоето изкуство оправдава ли съществуването си?

Дали моето изкуство оправдава съществуването си, ни предстои да разберем.

Кое е това, без което не можеш?

Надеждата, тя крепи човек и в най – трудните моменти.

Кое е най-хубавото, което ти се е случвало?

Най- хубавото нещо е появата на нов човек в семейството. Обаче емоцията, която изпитах при първото представяне на романа ми, беше невероятно силна. Прибрах се в къщи с десетки букети, седнах в хола и не исках да заспивам, защото легна ли си, денят ще е свършил и ще се превърне в спомен. Усмивките, приятелите, топлината са незабравими.

Кое е най-лошото, което ти се е случвало?

Най – лошото нещо, което ми се е случвало е неизлечима болест на мой близък. Тогава разбрах, колко силна мога да бъда.

Щастлив човек ли си?

Бих си избрала псевдоним „Щастливката“, ако не беше използван вече от Алеко Константинов.