.

Вижте ключовите признаци според психолозите.

КОЛКО ПЪТИ СТЕ СИ МИСЛЕЛИ КАКВО Е ДА НЕ ТЕ ОБИЧАТ?

Така е: почти никога! Защото никой не иска да си представя, че не е обичан. Но се случва понякога да бъдете точно в такава ситуация. За да не се заблуждавате, вижте какво означава „нелюбов“ и дано никога не я разпознаете в партньора си.

Нелюбов е, когато не трябва да пречиш.

Говорете, смейте се и се прегръщайте, но не трябва да разказвате за преживяванията си – това са глупости, а не преживявания.

Не трябва да молите за нищо – трябва да разбирате, че сега положението е трудно. Защо изобщо искате това? Не можете да разчитате на помощ, защото зрелите възрастни се оправят сами в живота.

Нелюбов е, когато не ви наскърбяват, но и не ви хвалят.

Не забелязват. Когато ви е неудобно да се храните пред близък човек, защото той може да направи забележка, че много ядете. И не са забелязали, че сте се прибрали у дома и сте сложили свежи цветя във вазата.

Нелюбов е, когато нищо не ви е разрешено да правите.

Когато дразните, пречите, говорите глупости, седите тихо в ъгъла и чакате… Не, не се оплаквайте, просто чакайте! Когато ви казват: „Сам си си виновен!“ Това не е любов.

Когато никога нищо не ви подаряват, това не е любов.

Когато не си струва да бъдат похарчени пари за вас, това не е любов. „Да, обичам те, но всеки да си знае мястото!“ И това не е любов.

Да, от нелюбов не се умира.

Но липсата й прави хората плахи, унили, грозни, злобни – нямат самочувствие, страхуват се да не пречат, да не дразнят, да не развалят всичко… Няма какво да направите.

Ако осъзнавате, че не ви обичат, просто си тръгнете, дори с буца в гърлото. Или поне бъдете наясно – това не е любов!

Анна-Валентиновна Кирьянова