.

Михаил Литвак е популярен психолог, психотерапевт, кандидат на медицинските науки, автор на повече от 30 книги по практическа и популярна психология, както и член-кореспондент на Руската академия на естествените науки.

Ако някой младеж ви се обяснява в любов и каже: „Не съм виждал по-хубава от теб!“, значи е женкар. Ако ви трябва женкар, давайте смело! Помнете, че не е възможно да превъзпиташ човека.

„Не мога без тебе!“ Това е обяснение на лигльо. Истинският мъж, дори да му е трудно, ще мине и без вас.

„Нужна си ми.“ Това е обяснение на потребител. Изяснете си кои ваши качества са му нужни, за да не излъжете очакванията му. И ако сте съгласна да си имате работа с женкар, лигльо или потребител, смело напред!

„За да задържиш някого, не го спирай.“ Това правило важи и в работата. Като не насилвам партньора си да върши нещо, което не го влече в момента, аз си го запазвам за бъдещо общуване.

Не тичай след щастието, а открий мястото, където вирее, и то само ще те намери. Мога да ти подскажа мястото, където вирее – ти самият. А пътят към него е максималното развиване на способностите ти.

Искаш ли да задържиш партньора си, развивай се!

Онзи, който ви обича, спомага за развитието ви, а който не ви обича, го възпира.

И в работата, и в любовта можеш да се отдаваш, но не и да принадлежиш.

Прави предложение веднъж. Не увещавай. Получиш ли отказ, помоли да ти обяснят причината и си върви. Пряко следствие от принципа на сперматозоида. Това съответства и на принципа: „Да увещаваш, значи да насилваш.“

Който не обича себе си, няма шансове за щастие.

Ако искаш да прекъснеш отношенията си с партньора, най-напред се избави от чувството на омраза към него. Ако не си се избавил от чувството на омраза, няма да можеш да обикнеш друг.

В работата събирай информация за партньора, в любовта недей. Разчитай на сърцето си. Ако си го възпитал добре, няма да стане грешка.

Разделиш ли се с любимата, не се срещай с нея; ако си принуден да се срещаш, не разговаряй; ако си принуден да разговаряш, не изпадай в откровеност, а говори за дреболии. Нека научава новините за теб от другите.

Когато се опитваш да завоюваш нещо или някого, помисли си дали ще можеш да го задържиш. Запомни, трудно е да задържиш, а не да завоюваш.

За много хора да обичаш, означава да натрапиш на любимия човек своя начин на мислене, своя начин на живот и своя начин на чувстване.

източник