.

Може би си мислиш, че си изиграл един Овен, че си го измамил и го държиш в тъмнината с твоята велика схема. Може би си представяш как той е просто буен, лесно поддаващ се на манипулация „рогат“, който винаги първо действа, а после мисли. Да, точно така, ти наистина си повярвал, че си го надхитрил. Поздравления!

Само че има една малка подробност – не си надхитрил никого, освен самия себе си. Овенът е напълно наясно какво правиш, но толкова се забавлява с твоята „игра“, че ти дава време да се увлечеш и сам да се вкараш в капана.

Овенът е като този приятел, който те оставя да разправяш големи истории на масата, да се изкарваш герой, докато невинно ти се усмихва. Но вътрешно? О, вътрешно той вече подготвя шоуто – за теб. Той няма да те спре, няма да те изобличи веднага. Напротив, ще ти даде онова въображаемо въже, с което сам да си оплетеш краката. Ти си мислиш, че той е наивен? Не, той е стратег! Овенът знае точно как да те остави да се вкараш в собствената си глупост. Той просто чака.

Представи си ситуация: ти му казваш една от онези „малки бели лъжи“, надявайки се да минеш незабелязан. Мислиш си, че всичко е точно и че Овенът няма да заподозре нищо. Е, истината е, че Овенът вече е разбрал всичко, още преди ти самият да осъзнаеш каква лъжа си скалъпил. Но не бързай да го подценяваш – той ще ти даде нужното пространство да доразвиеш историята си. Даже може да те насърчи с някое „Интересно, разкажи ми още…“ и в този момент си обречен. Това е знак, че си на път да паднеш в ямата, която сам копаеш.

Докато ти се къпеш в самодоволството си, че си успял да го измамиш, Овенът вече е наточил рогата си и се готви за финалния щурм. И когато моментът настъпи, той ще направи нещо толкова гениално просто, че ще ти се иска никога да не си започвал. Например, ще изкара доказателство, което ти си забравил, че съществува, или ще ти зададе онзи фатален въпрос, на който нямаш отговор. И тогава… всичко се сгромолясва. Краят настъпва. А ти, разбира се, стоиш там, оплетен в собствената си лъжа, с въжето, което сам си вързал.

Да, Овенът може и да изглежда като директен и импулсивен знак, но когато става въпрос за разплитане на истината, той е неумолим. Няма да крещи или да прави сцени (е, поне не веднага). Той просто ще те остави сам да се изложиш. И когато вече няма накъде да мърдаш, Овенът ще заеме своето място на трона на справедливостта и ще ти каже: „Нали не мислеше, че ще минеш с това, а?“

Затова, ако някога решиш да играеш игри с Овен, добре е да знаеш едно – играеш само срещу себе си. Овенът не е наивният рогатко, за който го мислиш. Той е генералът, който позволява на противниковата армия да излезе малко напред, преди да ги изпрати право в собствената им засада. Така че следващия път, когато си мислиш, че можеш да заблудиш Овен, спомни си за въжето. То не е в неговите ръце – той само го подава. Ти си този, който ще реши как да го използва.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Овенът е най-сърдечен и великодушен от всички слънчеви знаци – ЛИНДА ГУДМАН