Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск може и да известен по цял свят с проектите си, но не е единствената звезда в семейството си. В продължение на много години неговата майка Мей изгражда впечатляваща кариера като модел и диетолог. Дори днес, вече на 70-годишна възраст, тя продължава да снима рекламни кампании и да дефилира по модните подиуми. И изглежда великолепно.

Мей е родена през 1948 г. в Канада, но семейството й се мести в Южна Африка. Още на 15 години започва да се изявява като манекен и да участва в конкурси за красота. При това успешно. Снимала е корици за някои от най-известните списания и е рекламирала редица козметични картели.

През 1970 г. се жени за южноафриканския инженер Ерол Мъск, с когото имат три деца – Илон, Кимбъл и Тоска. Бракът им обаче не е щастлив. Ерол изневерява често на Мей и бие децата. След девет години двамата се развеждат.

Мей се насочва към друга професионална дейност – става диетолог. Завършила е две магистратури в сферата и има много клиенти. Често пътува и изнася лекции на тема здравословен начин на живот.

Децата си нарича „брилиянтни“. Илон Мъск е световноизвестен предприемач с амбиции да поведе човечеството към колонизиране на Марс. Кимбъл Мъск притежава верига ресторанти, които използват продукти само от местни фермери, а Тоска Мъск е телевизионен продуцент в Холивуд.

Самата Мей е неуморна и на 70-годишна възраст. Тя продължава да бъде ангажирана за ревюта и кампании за марки като Virgin Atlantic, Revlon, Clinique, CoverGirl, като казва:

Аз съм живото доказателство, че и по-възрастните жени могат да си намират работата. Тя е това, което поддържа духа ми млад.

 

редактор: Марина Аврамова

Вижте още: Мечтай! Мечтай, защото мечтите се сбъдват. И аз не знам защо – ИЛОН МЪСК

ПРИ ЖЕЛАНИЕ ВСИЧКИ НЕДОСТАТЪЦИ МОГАТ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ПРЕДИМСТВА – КЕЙТ МОС

Най-секси са мислещите хора – ВИВИАН УЕСТУУД