.

Силната личност е нещо, от което много хора се плашат.

В свят, който се храни с несигурност и страх, стана нормално хората да бъдат кротки и да се крият сред стадото – така че е съвсем естествено да предположим, че същите тези хора ще се почувстват раздразнени, когато се изправят пред някой, който прави обратното.

И тези редки скъпоценни камъни, които притежават истинска сила на личността, са нещо, от което всички можем да се поучим.

Те излъчват самочувствието, което всички ние трябва да имаме, и не се страхуват да покажат предимствата си по най-подходящия начин.

Ето 8 черти, които съставляват силната личност, която не може да бъде разклатена от несигурността на другите.

Не допускате всеки в живота си

Като сте наясно колко непоследователни могат да бъдат хората днес, вие сте много внимателни кого допускате в живота си. Вашата основна философия за приятелството е, че е по-добре да останете сами, отколкото да сте заобиколени от фалшиви хора.

Ето защо имате избран брой хора, които можете да наречете приятели, и сте доволни от тях. Когато става въпрос за приятелство, качеството означава всичко за вас, докато количеството е просто загуба на време.

Не сте жадни за внимание

Не сте от хората, които ще направят всичко за малко внимание. Всъщност не можете да разберете защо на хората им е толкова важно да бъдат харесвани от другите, че чак са готови на всичко, за да спечелят вниманието им.

Вашата личност привлича хората по такъв начин, че повечето хора, които преминават през всякакви борби, за да бъдат забелязани, просто ви завиждат. Просто околните искат някой като вас да присъства в живота им.

Не се нуждаете от ничие одобрение

Понякога хората ще правят неща, които не се синхронизират с тяхната личност, само за да получат известно одобрение. Други безмилостно се опитват да разкрият колкото могат повече за живота си, за да получат това одобрение. Не и вие.

Ще правите това, което искате, и няма да очаквате никакво одобрение, стига да можете да отстоявате себе си. Вашата сила при вземането на решения и изпълнението им идва от вашата мотивация да постигнете целите, които сте си поставили, а не защото това ще се хареса на другите.

Вие не понасяте невежеството, идиотизма и безчувствеността

Вашата силна личност идва в резултат на това, че сте внимателни и добре информирани. Не обичате да прибързвате с ирационални решения, защото винаги обичате да измервате ефекта, който вашите действия ще имат върху вас и света около вас.

Това обаче не е качество, с което много хора могат да се свържат и вие ще сте първият, който ще забележи. Просто не можете да понасяте хора, които са невежи в свят, пълен с информация, и които избират да бъдат безчувствени и невнимателни, когато трябва да бъдат внимателни и рационални.

Мразите „да си чешете езиците“

Дребни приказки и всички тъпи и досадни изрази и думи, които циркулират масово – вие просто ги мразите. Защо ви е да говорите за всички тези глупости, когато има толкова много полезни неща за обсъждане?

Не само го намирате за загуба на време, но просто не разбирате защо хората се фокусират върху това да останат там, където са, когато възможностите за растеж са на всеки ъгъл, във всеки разговор и във всяка налична минута.

Вие сте добър слушател

Хората продължават да мрънкат за това как искат да бъдат чути и разбрани – но щом попаднат на някой като вас, който знае как да слуша, нещата се обръщат. Добре знаете, че колкото повече разбирате хората, толкова по-ужасени стават те.

Въпреки че са малко онези, които наистина ще оценят вашето внимание по начина, по който сте готови да го дадете, повечето хора обичат да се оплакват, че не са чути, докато се молят никога да не бъдат чути.

Не се примирявате с оправдания

Не само че никога не си позволявате да се измъквате с оправдания, но и крайно мразите, когато видите някой да се опитва да се оправдава там, където трябва да се полагат усилия.

Просто нямате време да слушате хората, които хленчат как не са управлявали правилно времето си и хвърлят вината върху външни фактори.

Знаете добре, че ако решите да направите нещо, няма достатъчно голямо препятствие, което да ви спре, и знаете, че това по никакъв начин не ви прави специални. Всеки е способен да постигне това – въпросът е дали наистина го е искал?

Притежавате завидна смелост

Въпреки че всички имаме своите страхове и това не е „безстрашие“ в буквалния смисъл, вие знаете как да управлявате емоциите си и да преодолявате страховете си.

Знаете, че шансовете са си просто шансове и те никога не могат да станат по-големи от вас – и сте готови да настъпите и да се изправите срещу всичко, което се опитва да ви задържи.

Това ви прави смели – вашата способност да се справяте със страховете си и да ги използвате в своя полза.

Чувството на страх само повишава нашето съзнание и ни прави по-предпазливи и вие използвате тези способности, за да преодолеете препятствието, което се опитва да ви попречи да растете.

автор: Мери Райт

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Хората със силна психика и техните отличителни черти