.

Скорпионът е като ходеща емоционална бомба със закъснител, но не защото самият той ще избухне. О, не! Ако има нещо, което Скорпионът владее до съвършенство, то е изкуството на вбесяването… но на околните.

Докато ти губиш ума и дума, той ще те гледа с този дяволски хладнокръвен поглед, който сякаш казва: „Наслаждавам се на това.“

Да, Скорпионът знае как да те извади от равновесие. Не само знае какво точно да каже, но и кога да го каже. Той е като шахматист, който мисли 10 хода напред, докато ти едва се опитваш да проумееш защо изобщо си се включил в тази игра. Току-що си му казал нещо, което ти се струва напълно безобидно, и изведнъж… бам! Ударът идва, и не от някой голям драматичен жест, а от съвсем обикновена фраза, изстреляна точно в най-чувствителната ти точка.

Представи си, че спориш за нещо дребно – дали е трябвало да сложиш повече сол в супата или не си прибрал на правилното място чашата. Скорпионът няма да вика, няма да мята чинии, както някой Овен би направил. Не, той ще остане спокоен и тих, но ще ти подхвърли нещо от типа на: „Интересно как винаги успяваш да объркаш нещата…“ Първо няма да разбереш какво точно е имал предвид, но след няколко секунди ще почувстваш остра болка, като че ли те е опарила медуза. „Какво? Винаги?“ — ще си кажеш ти, докато бавно се разпалваш. И преди да се усетиш, вече кипиш от гняв, докато той те гледа невъзмутимо, сякаш се наслаждава на собствения си психологически експеримент.

Скорпионът е майстор в това да направи така, че ти сам да се вбесяваш. Той няма да ти крещи в лицето – напротив. Ще те провокира със спокоен тон, подмолно и методично, докато не осъзнаеш, че си на ръба на емоционален взрив. Той може дори да ти каже: „Не си ли малко прекалено чувствителен?“ – като така засили драмата, докато ти се чудиш дали наистина нещо не е наред с теб. Ето го големият му талант – да те накара да се съмняваш в собствената си реакция.

Не, Скорпионът няма да изгуби самообладание. Той е като хищник, който тихо наблюдава плячката си, докато тя се гърчи в собствените си емоции. Той ще те върти на шиш със сарказъм и тънки забележки, които на пръв поглед изглеждат безобидни, но всъщност са скрити капани. Няма да усетиш кога точно си попаднал в тях, но когато го осъзнаеш, ще бъде твърде късно. Вече ще си вбесен, а той… той ще е хладен като айсберг.

Иронията е, че докато ти си стискаш зъбите от гняв, опитвайки се да се сдържиш, Скорпионът ще те гледа със спокоен, почти невинно-любопитен поглед, сякаш наблюдава как опитваш да запалиш кибрит в буря. „Какво толкова те изнервя?“ — ще попита, невъзмутимо, с напълно сериозен тон, докато вътрешно се наслаждава на победата. За него това е като игра на котка и мишка, само че той винаги е котката, а ти си мишката, която тича в кръг, опитвайки се да разбере как изобщо се е озовала тук.

Затова, ако някога решиш да влезеш в словесен двубой със Скорпион, бъди подготвен. Той ще те провокира с фрази, които звучат почти невинно, но носят цялата тежест на ядрен арсенал. Ти ще се чудиш как, кога и защо си загубил самообладанието, а Скорпионът? Той ще остане спокоен, хладнокръвен и доволен от себе си, защото за него това не е битка на крясъци, а на психология.

И така, ако си мислиш, че можеш да излезеш победител от спор със Скорпион, добре е да преосмислиш стратегията си. В тази игра само един остава спокоен… и това със сигурност не си ти.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: СКОРПИОНЪТ не обича половинчатите работи – или всичко, или нищо