.

Всъщност животът е прост, само дето ние се опитваме да го направим сложен. Ето няколко прости начини да си помогнете да опростите живота си:

Поучете се от опита от миналото и след това го забравете напълно!

Грешките трябва да ви научат да създавате красиво бъдеще, а не да се страхувате от него. Не живейте с грешките си. Вместо това ги сложете под краката си и ги използвайте като стълба.

Никога не съжалявайте. Ако всичко е наред, това е прекрасно. Ако всичко е зле – това е опит. Успехът не е в това, което сте постигнали в един или друг момент, а в това, което сте научили и мястото, до което сте стигнали.

Фокусирайте се върху това, което е наистина важно

Определете какво е най-важно за вас. Опитайте се да изключите всичко ненужно. Не губете време и не съжалявайте за нищо.

Фокусирайте се върху продуктивността, а не върху работата

Опитайте не само да вършите работата си, но и да я вършите правилно. Резултатът винаги е много по-важен от времето, необходимо за постигането му. Спрете и попитайте себе си, струва ли си да губите енергията си за това, върху което работите? Помага ли ви да се придвижите към целите си?

Не се претоварвайте с ненужна работа, дори тази, която изглежда спешна, освен ако наистина не е важна.

Дайте това, което искате да получите

Можете да получите най-доброто от другите в случай, че вие самите дадете най-доброто. Започнете да прилагате това златно правило на практика.

Ако искате да обичате, дайте любов. Ако искате да имате приятели, бъдете приятелски настроени. Ако искате да имате повече пари, знайте цената им. Това правило работи. И всичко е много просто.

Спрте да се опитвате да отговорите на очакванията

Не се опитвайте да сте приятели с всички. Развийте близки отношения с по-малко хора. Започнете да се съсредоточавате върху това да означавате много за определен човек.

Невъзможно е да помогнете или да угодите на всички. Но ако можете да подарите на един човек усмивка, това може да промени света. Може би не целия свят, но светът на този човек със сигурност. Така че стеснете кръга от цели и бъдете себе си!

Правете това, което сърцето ви казва

Престанете да правите грешни неща просто защото можете. Бъдете честни със себе си и с всички останали. Не мамете. Бъдете верни. Бъдете добри.

Правилното нещо! Така е много по-лесно да живеете. Честността е същността на успеха. Живейте просто и с удоволствие, като правите това, което ви казва сърцето ви.

Организирайте пространството си

Започнете да се оттървате от всичко, което е излишно. Отървете се от нещата, които не използвате, а след това почистите останалото. Много е важно да поддържате ред не само във вашия дом, но и на работното място.

Ако цялото ви пространство е в безпорядък, това разсейва и да предизвика напрежение. Свободното пространство е като празно платно, което е достъпно за създаване на нещо великолепно.

Действайте ефективно

Спрете да правите нещо просто защото винаги сте го правили. Ако продължавате да правите това, което правите, ще получите това, което получавате.

Много пъти в нашия живот се сблъскваме с непланирани и сложни неща, просто защото не мислим достатъчно. Вместо това, опростете живота си, като намерите най-добрите начини за решаване на общи проблеми.

Концентрирайте се върху едно нещо, опитайте се да го опростите, да го направите по-ефективно и логично. След това, веднага щом направите подобрение, се придържайте към него.

Нека нещата бъдат по-малко съвършени

Усмихвайте се при всяка възможност, просто защото сте решили да сте щастливи и благодарни за цялото добро, което имате и всички проблеми, които нямате.

Струва си да се отбележи, че животът не е съвършен, хората не са съвършени и вие също не сте съвършени. И това е нормално, защото в реалния свят никой не дава награди за съвършенство.

Хората, които вършат добри дела, получават наградата. И единственият начин да вършите добри дела е да сте несъвършени в 99% от случаите.

Отървете се от ненужните драми и тези, които ги създават

Никога не създавайте ненужни трагедии и не се заобикаляйте с хора, които се занимават с това.

Изберете приятели, с които се гордеете, от които се възхищавате, както и тези, които ви обичат и уважават. Това означава хората, които правят деня ви малко по-светъл, като просто присъстват в него.

Не се отдалечавайте от негативните хора, БЯГАЙТЕ от тях! Животът е прекалено кратък, за да го губиш с хората, които изсмукват щастието от теб.

Забравете това, което всички останали мислят и искат от вас

Едно от най-големите свободи е да не се притеснявате за това, което всички останали мислят за вас. Понякога трябва да излизате навън, да дишате чист въздух и да си напомняте кой сте и какво наистина искате да бъдете.

Най-доброто, което можете да направите, е да последвате сърцето си. Поемайте рискове. Не вземайте безопасни и прости решения, защото се страхувате от това, което другите мислят за вас или какво може да се случи. Ако го направите, нищо няма да се случи.

Не позволявайте на незначителните умове да ви убедят, че вашите мечти не са осъществими. Не е така.