Ейнджъл Черноф е събрала 50 цитата за щастието, които могат да ни научат да гледаме от по-позитивната страна на живота. Насладете им се!

Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви. Вие самите.

Животът ви ще се подобри, само ако поемате малки рискове. Първият и най-трудният от тях е да бъдете честни със себе си.

Спрете да мислите колко сте притеснени и си спомнете колко сте благословени. Можеше да е много по-зле.

Не е въпросът какво ти се случва, а как реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, докато другите изреждат нещастията си.

Огледайте се за позитивното в този момент. Дори да трябва да търсите дълго, то съществува.

Когато се усмихваш на живота, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката.

Запомнете, сравнението с другите е крадец на щастието. Можете да прекарате цял живот в грижи за това какво имат другите, но това няма да ви даде нищо.

Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от нечие одобрение.

Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, защото може да ги срещнете по пътя надолу.

Дайте пример. Дръжте се добре и уважение към всеки, дори и с онези, които са груби с вас – не защото те са добри, а защото вие сте.

Добротата не трябва да се бърка със слабост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

Давайте колкото се може повече, но не позволявайте да бъдете използвани. Слушайте внимателно другите, но не губете собствения си глас.

Казвайте нещата, които има нужда да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по тъжно от това да пазите думите, които никога не сте имали смелостта да кажете.

Не можете да промените начина, по който хората се държат с вас, нито това, което говорят за вас. Това, което можете да промените, е начинът, по който реагирате, и хората, с които избирате да сте.

Не може да имате позитивен живот в компанията на негативни хора. Изследвайте нещата, които изтърпявате в дългосрочен план.

Това, което позволявате, ще продължи. Винаги е по-добре да прекарвате повече време сами, отколкото да позволявате на негативни хора и техните мнения да ви отклоняват от съдбата ви.

Когато другите се държат зле с вас, тръгнете си, усмихнете си и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия язвителност да промени човека, който сте.

Вашата ценност не намалява заради неспособността на някой да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

Когато някой каже, че сте се променили, това не винаги е нещо лошо. Понякога просто означава, че сте спрели да живеете по техните изисквания.

Никога не се срамувайте от това как се чувствате. Имате правото да изпитвате всякакви емоции и да следвате път, който ви прави щастливи.

Нещастните хора в този свят са онези, които най-много се интересуват от мнението на околните.

Не можете да основете представата си за щастие и успех върху мненията и очакванията на другите хора.

Щастието и успехът се състои в това да прекарвате живота си по вашия собствен начин. Бъдете себе си. Никой не може да ви каже, че го правите погрешно.

Винаги е по-добре да бъдеш в първото стъпало на стълбата, която искаш да изкачиш, отколкото на върха на друга, която не искаш.

Работи, за да си създадеш живот, който на теб ти изглежда правилен, а не който изглежда правилен на всички останали.

Никакви пари не могат да ви направят щастливи, ако не сте щастливи със себе си.

Може би нещото, от което се боите, е точно онова, което трябва да направите. Понякога животът е тъкмо това – да рискуваш всичко за мечта, която никой друг не може да види освен теб.

Не може винаги да чакате идеалния момент. Понякога трябва да се осмелите да го направите, защото животът е прекалено кратък, за да съжаляваш и да се чудиш какво е можело да се случи.

Най-надеждният начин да предвидиш бъдещето е да го създадеш. Участвайте в живота, вместо просто да го гледате отстрани.

Нищо не е по-забавно, отколкото да направиш това, което хората казват, че не можеш.

Почти всичко е възможно, ако имаш достатъчно време и кураж.

Големите предизвикателства правят живота интересен – преодоляването им прави живота смислен.

Нека грешките бъдат ваша мотивация, а не извинения. Не позволявайте негативните преживявания от миналото да определят бъдещето ви.

Това, което идва, е по-добро от онова, което си е отишло. Не се обезнадеждавайте. Хубавите неща се случват тогава, когато най-малко ги очаквате.

Ако направите една стъпка и след нея друга, ще бъдете изненадани от това колко далеч можете да стигнете от точката, която сте смятали за крайна.

Нищо не е по-красиво и силно от усмивката, която си е проправила път през сълзи.

Всеки глупак може да е щастлив, когато времената са добри. Иска се обаче силен дух и истинско сърце, за да черпиш усмивки от онова, което ни кара да плачем.

Без значение колко време ще отнеме, нещата ще се подобрят. Трудните ситуации изграждат силни хора.

С порастването и помъдряването  започваме да осъзнаваме от какво се нуждаем и какво трябва да оставим зад гърба си. Понякога да се оттеглиш е стъпка напред.

В края на деня можете или да се концентрирате върху онова, което ви разкъсва, или върху онова, което ви удържа.

Един от най-възнаграждаващите моменти в живота е когато най-накрая намерите смелостта да оставите онова, което не може да промените.

Каквото и да правите, недейте да зацикляте върху това, което разваля деня ви. Усмихвайте се и бъдете благодарни. Животът е прекалено кратък, за да го губите в негативност.

Колкото по-малко очаквате, толкова по-приятен става животът.

Търпението може да е горчиво, но семената, които засаждате сега, ще донесат сладки плодове.

Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите, които са отвъд теб.

Недей дотолкова да се стараеш да си създадеш съвършен живот, че да забравиш да живееш.

Трикът е да се наслаждавате на живота си днес. Недейте да го размивате в чакане на по-добри дни.

Обръщайте внимание на малките неща, защото когато започне да ти липсва „доброто старо време”, имаш предвид преди всичко малките неща, като например просто да се посмееш с някой специален човек.

Правете дълги разходки. Отдавайте се на хубави дълги разговори. Обръщайте внимание на момента. Пребройте нещата, с които сте благословени от живота. Оставете всичко за малко, дишайте и просто бъдете.