.

В Западна Европа пребиват и арестуват хора по площадите, за да им „запазят” здравето. Бой, палки и водни оръдия за здраве.

Само дни след като новият австрийски канцлер Александър Шаленберг реши да наложи ограничения на неваkcинираните срещу СОVID австрийци, политици и синдикати призоваха за протести срещу тази „уникална мярка, която убива свободата“.

Синдикатът на военослужещите в Австрия призова своите членове да се включат в демострацията ЗА СВОБОДА И ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО

Bundesheergewerkschaft реши да развее знамето по отношение на защитата на основните права и свободи. Затова ще участва в протести днес във Виена, съобщава Манфред Хайдингер, председател на организацията.

Херберт Кикел, лидерът на третата по сила партия в Австрия, дясната Партия на свободата (FPÖ), призова за „мегадемонстрация“ на 20 ноември в столицата.

Той нарече хода на правителството „система на корона апартейд“ и заяви:

„В Конституцията е записано, че всички граждани са равни пред закона. Но нашето правителство прави разлика между неваkcинирани и ваkcинирани хора. Това е недопустимо и противоконституционно! Борим се за основното си право на равнопоставеност!“

“Месеци наред на хората се казва, че това е „пaндeмия на неваkcинираните“. Но фактите са различни. Броят на инфekциите се увеличава ден след ден, въпреки че неваkcинираните вече са изключени от обществения живот. Хората бяха излъгани от правителството и скоро лokдаунът ще бъде удължен за всички. Това е абсолютен провал!“

От своя страна президентът на Съюза на австрийските въоръжени сили (FGÖ) Манфред Хайдингер също обяви, че възнамерява да „защити основните човешки права и свободи“.

Председателстваният от него съюз уточни в писмо, че „всеки“ има право да демонстрира в събота, дори тези, за които важи лokдаунът“.

Заповедта на министър Нехамер бе отхвърлена и от полицейския синдикат. Председателят на Социалдемократическите синдикати (FSG) и Синдиката на полицията Херман Грейлингер заяви в интервю, че полицейските служители отказват да извършват проверки над населението и ваксинационния статус на гражданите.

Тук можете да наблюдавате протестите в Австрия днес:

СЗО разкритикува Австрия

Говорителят на Световната здравна организация Фадела Шаиб разкритикува внимателно действащия в Австрия локдаун за неваkcинирани и непреболедували СОVID, както и решението на властите от февруари следващата година да въведат задължителна ваkcинация срещу koронaвирус.

Според СЗО „ваkcинацията срещу koронaвирус НЕ трябва да бъде задължителна“, а „прилагането на така нареченото селективно блокиране на конкретна група от хора, а не на всички останали групи, има определени етични последици, както и последици за правата на човека”. 

Впоследствие Австрия обяви, че ще наложи локдаун на всичките си граждани, без значение от ваkcинационния статус. По отношение на задължителната ваkcинация, която трябва да влезе в сила от 1 февруари догодина засега няма промяна в намеренията.

Австрия е едва четвъртата страна в света, която прави задължителна ваксинацията срещу СОVID след Индонезия, Микронезия и Туркменистан.

Група французи също излязоха на протест в Австрия против ограниченията, защото се опасяват, че родината им може да последва лошия пример. 

Днес Ротердам изглежда като военна зона

Холандската полиция откри огън по протестиращи и седем души бяха ранени при безредици, избухнали в центъра на Ротердам по време на демонстрация срещу наскоро въведените ограничения за СОVID и правителствените планове да ограничи достъпа на неваkcинирани хора до някои места.

Най-малко седем души са ранени, 20 са арестувани, а в града е наложено извънредно положение.

„След предупредителни изстрели стреляхме по хората директно, но в защита“, казва холандски полицай.

Усещането за предадено доверие

В същото време Гибралтар, при 118% ваkcинирани (тъй като броят и приходящите), отмени „официалните коледни празненства“. 

Въпреки продължаващите уверения от световните правителства, широко разпространената ваkcинация на населението за съжаление не успя да облекчи нарастващия брой на тежки случаи на заболяване и смърт.