Джулия Робъртс е най-високо платената актриса в Холивуд, след Анджелина Джоли.

Тя е сред най-скъпо платените актриси в света и оглавява класацията за най-влиятелните жени звезди с високи доходи на изданието „Холивуд Рипортър“ през 2005 г. Хонорарът ѝ за филма, с който стартира кариерата й – „Хубава жена“ възлиза на 300 000 долара, а през 2003 г. актрисата получава безпрецедентната сума от 25 млн. долара за ролята си в „Усмивката на Мона Лиза“.

Джулия присъства в класацията „50-те най-красиви личности в света“ на списание „Пийпъл“ дванадесет пъти . През 2011 г. е обявена за една от 100-те най-сексапилни жени на всички времена в едноименната класация на списание „Менс Хелт“. През 2001 г. изданието „Лейдис Хоум Джърнал“ я поставя на 11-то място сред най-влиятелните жени в САЩ. Има собствена кинокомпания „Om Red Films“ и се занимава с благотворителна дейност.

Разбираш, че е любов, когато желаеш другият да е щастлив, независимо дали ти самият си част от това щастие.

Изборите си в живота ги правя на базата на инстинкта си. И в малкото случаи, когато не съм му се доверявала, съм съжалявала след това.

Ако обичаш някого, кажи му го още сега – на глас. Иначе моментът просто отминава.

Истинската любов не идва при вас, тя е вътре във вас.

Колкото повече остарявам, толкова повече разбирам, че животът е крехък. Мисля, че това е добра причина да ставам от леглото с радост всеки ден.

Тъжно е, че обществото, в което живеем, е толкова изпълнено със страх, толкова деформирано, че не позволява на жените да се видят и харесат такива, каквито ще ги направят годините и възрастта.

Лицето ти разказва история. И нека тази история да не е за пътуването ти до пластичния хирург.

„Снежанка“ е стара приказка, така че явно идеята за суетата и обсебеността от младостта е дълговечна. С това, което предлага съвременната наука, хората съвсем полудяха в опитите си да запазят младостта на лицата си. Странно е…

Ключът към красотата е винаги да те гледа някой, който те обича истински.

Колкото и хубаво да изиграеш героя си, накрая се прибираш вкъщи при себе си.

Аз съм обикновен човек, който има необикновена работа.

Тайната за успеха е да обичаш това, което правиш.

Аз съм напълно щастлива в живота си. Обичам всичко в него. Мисля, че съм непоправим оптимист.

Иска ми се отново да бъда малко момиченце, защото ожулени колене се лекуват по-лесно, отколкото разбито сърце.

Всички в някакъв момент сме били наранени. Да простиш на себе си и на другия е начинът да продължиш напред.

Невероятно е какво може да се случи, когато просто прегърнеш човек.

Всички ние имаме различни чувства и мисля, че … нашите определения за любовта, брака и честта се променят с възрастта, когато научаваме повече, когато се познаваме по-добре. Това е един вечно променящ се урок.

Не само присъствието на велики учители оформя живота ни. Понякога липсата на велики учители и пренебрежението може да окаже също толкова важно влияние в развитието на някого, колкото и похвалите.

Вярвам, че ако двама души имат душевна връзка, то няма значение какво правиш, кой си и къде живееш; няма никакви граници и бариери за двама души, които са предопределени да бъдат заедно.

Аз не се ядосвам много често. Рядко губя търпение. И когато го направя, винаги има основателна причина. Обикновено това прави живота ми доста лек.

Ако си на мивката и миеш чиниите, мий чиниите. Не се тревожи за нищо друго… Забравяме да се наслаждаваме на обикновените неща от деня. Забравяме да виждаме красотата, скрита в ежедневието.

Няма значение как изглежда човек отвън, ако е кух отвъртре. Външният вид е последното нещо, което трябва да цените в човек.

Аз съм по-добър човек, заради всичко, което ми се е случило в живота – и доброто, и лошото.

Вижте още: Истинската красота не се отмива под душа в края на деня – САНДРА БЪЛОК