.

Даян Кийтън е дама, която предизвиква нашето възхищение.

Тя е невероятна актриса и жена от онова поколение, което знае какво е моралното мерило и как това не бива да пречи на забавлението цял живот.

Даян Кийтън има много връзки с известни мъже като Уди Алън, Уорън Бийти, Джак Никълсън, Ал Пачино, но никога не се е омъжвала.

На 50 години осиновява първото си дете – дъщерята Декстър, а пет години по-късно – и сина си Дюк.

„Аз съм спасена от една дума, която никога няма да разбера, но винаги ще чувствам. Аз съм спасена от любовта”, казва Кийтън.

Никога не съм разбирала защо хората смятат, че, колкото повече остаряваш, толкова по-улегнал трябва да ставаш. Да забавиш темпото си заради възрастта, е идея, която е твърде далече от мен. И аз отказвам да я „приближа” към себе си.

Когато една жена достига средна възраст, тя като че ли изчезва от тази планета. След като открих това, заех една по-активна позиция.

Чувството за свобода е нещо, което, за щастие, идва с възрастта и опита.

Отношението ми към пластичната хирургия? Не съм си правила, но никога не казвай никога. Защото в момента, в който го изречеш, можеш да си сигурен, че, рано или късно, ще направиш точно това.

Ето какво научих от живота си досега: Безценно е да си безстрашен! Твърде дълго се страхувах. От какво ли не. Страховете ми са едно от нещата, за които съжалявам най-много.

Иска ми се да бях била по-открита с останалите и да опознавам хората повече, вместо да се крия.

Като бях малка и аз вярвах, че един ден ще срещна мъж, чиято любов ще осмисли живота ти. Аз обаче не мисля, че само защото не съм женена, животът ми е провален. Митът за „старата мома” е пълна глупост!

Въпреки че обстоятелствата се изправят срещу теб, ти трябва да продължиш да вървиш срещу тях. Не забравяй: струва си да направиш това, за което мечтаеш. Но само да мечтаеш за него, не си струва!

Не можем да решим загадката на любовта. Но пък си струва да опитаме…

Истинската сила на любовта идва от доверието.

Трудно е да имаш истинска връзка. Щастливи са тези, които имат човек до себе си, когото обичат и който ги обича.

Хуморът ни помага да преминем през живота с достойнство.

Какво е съвършенството? Убийството на креативността.

Мразя малки чанти. Раницата също може да бъде елегантна.

Най-секси в един мъж е чувството му за хумор.

Най-добрите отношения между мъжа и жената израстват от приятелството.

Истинското лице на мъжа може да видите в момента, когато късате с него.

Защо ми е психоаналитик – аз и така през целия си живот се занимавам със самоанализ.

Докато не изкажеш мислите си на глас, те не ти принадлежат.

Бившият ми приятел Уорън Бийти се шегува, че бавно загрявам. Той е прав. Отне ми 50 години, за да открия, че единствената безусловна любов е майчинската. Съжалявам, но това е по-хубаво от всички фантазии на любовта. Това е истинската любов. Това е най-хубавото нещо на света.

Майчинството ме промени напълно. Това се оказа най-важният урок, който трябваше да науча. То ме постави обратно на мястото ми. Напомни ми кое е истински важното.

Твърде дълго живях с чувството, че всички ме гледат. Когато с възрастта това усещане си отиде, в живота ми започнаха да се случват много по-хубави неща, които днес изживявам много по-пълноценно.

Направих всички неща, които бях казала, че няма да направя и сега съм доволна. Удовлетворена съм.

Научих, че най-добрият начин да изживееш любовта, е да спреш да разсъждаваш върху нея и просто да бъдеш благодарен.

Можеш да го видиш. Но първо трябва да повярваш в него.

Искам да кажа на жените: Не се отказвайте от себе си! Позволете си да правите грешки. Позволете си понякога да постъпвате правилно, друг път – не. Просто се забавлявайте. Усмихвайте се. И продължавайте да си слагате червило.

Важно е пътуването, а не пристигането!

Най-хубавото е, че все още съм тук. Защото когато виждаш края, цениш живота повече от всичко.