.

Лари Уингeт е професионален мотивационен лектор и автор. Той презентира себе си като запазена търговска марка – „Питбула на личностното развитие” и „Единственият в света дразнещ лектор”.

Той не смекчава думите нито по време на своите лекции, нито в книгите си.

Уингет показва студената грозна истина по предизвикателен и забавен начин. И вярва, че хората наистина искат да чуят истината.

Когато сте замесени в скандал, пререкание или спор, бъдете обективни, не приемайте нещата лично, защото не е честно. Не изравяйте от миналото факти, които нямат нищо общо с предмета на спора. И това е несправедливо. Не се отклонявайте от темата. Скандали избухват и между най-преданите съпрузи и играят важна роля за заздравяване на брака. Важна е възможността открито да изразявате несъгласието си, когато сте на различно мнение. Браковете на хората, които твърдят, че никога не се карат с половинката си, не са цвете за мирисане.

Обичта в дългогодишното съжителство с един човек е нещо много рядко. Тя е премия. Обичам много хора. Обаче харесвам малцина. В определени моменти с жена ми ни е трудно да се обичаме. Тя е обично създание, но аз? Не дотолкова. Така или иначе не е имало момент (дори да сме били скарани), в който да не я харесвам повече от всекиго на тази планета. Приятно ми е да сме заедно, разговорите с нея са ми по-приятни, отколкото разговорите с всеки друг човек. Предпочитам да споделям само и единствено с нея закуските, обедите и вечерите си, впечатленията си от нов филм, преживяванията си или някаква шега. Затова бракът ни върви. Затова тя се примирява с кусурите ми и аз – с нейните. Наистина взаимно си допадаме. Което почти няма отношение към брака ни. Всъщност ние сме двама души, избрали да са заедно в добри времена и което е по-важното – в лоши времена, само защото изпитват много силна взаимна симпатия. Фактът, че се обичаме почти през цялото време, е само бонус, премия.

Глупавите постъпки водят до глупави резултати. Ако човек действа интелигентно, резултатите са отражение на поведението му. Какъв си ти? Погледни си резултатите и ще разбереш.

Склонността към лъжата е човешка слабост. Тя съсипва доверието. Няма значение колко е невинна. ЛЪЖАТА СИ Е ЛЪЖА. Онзи, който мами за незначителни неща, ще стори същото и по важни поводи.

Малцина поемат отговорност за резултатите си, преди да са изчерпали всички възможности да обвинят другиго.

Ако постоянно намирате причини да не осъществите намеренията си, значи не вярвате в тях.

Мнозина няма да обърнат внимание на онова, което казвате.
Мнозина дори няма да ви повярват. Всички обаче ще дебнат дали вие вярвате в онова, което казвате.

Колкото повече ти върви, толкова по малко приятели ще имаш.
Защо? Защото всичките ти познати искат да успееш, но не и колкото тях.

Чуете ли от някого фразата: „КАЗВАМ ТИ ГО ЗА ТВОЕ ДОБРО“, знайте, че е точно обратното. Знайте, че е за негово добро. Не допускайте да ви правят на маймуни.

Всеки път, когато не полагате максимални усилия, вие КРАДЕТЕ.
Крадете от фирмата или компанията, която ви е назначила и ви плаща, за да дадете най-доброто от себе си. Крадете от колегите си, които трябва да компенсират изклинчването ви. Крадете от вашите клиенти, защото те плащат за вашите максимални усилия. И най-вече крадете от себе си, понеже сте се лишили от задоволството, съпътстващо максималните усилия.

Моралът е само черен и бял, а не сив. Нещата са правилни или неправилни, добри или лоши. Казвате „здравей“ или „сбогом“. В застой сте или вървите напред.

Повечето хора съществуват по средата – животът им е посредствен, мислите и делата им са посредствени, посредствени са и постиженията им. Доходите им са в средния диапазон. Къщите им – също. Целият им живот е посредствен и безнадеждно затънал в средния диапазон. За жалост повечето хора не си дават сметка за незавидното си положение, понеже всичките им познати за закотвени по средата заедно с тях. Махнете се от средата. Там е скучно.

Никога не казвайте: „Нямам време да чета.“ Адски е тъпо и обижда онези от нас, които отделят време за четене. Разполагате с много време за това. Ако то е важно за вас, ще намерите начин да четете. Същият принцип важи и за други аспекти от живота ви. Ще намерите време за всичко, което смятате за достатъчно важно. Започнете с петнайсет минути. Всеки може да отдели петнайсет минути дневно за четене. Започнете с петнайсет минути и постепенно увеличавайте времето.

Умните хора рядко общуват с глупаци, освен когато имат роднинска връзка с тях. Същият принцип важи за здравето и щастието ви. По принцип приятелите на дебелаците също са дебели. Щастливите хора общуват с други щастливи хора затова са щастливи; трудно е да сте щастливи, ако приятелите ви са тъжни и сърдити мрънкала! Стана ли ви ясно? Общувате ли с хора, на които искате да приличате? Ако приятелите ви не са такива, зарежете ги и си намерете други. Впрочем, ако приятелите започнат да ви изоставят, може би са прочели горните редове и вече не желаят вашата компания.

Ако животът ви е неприятен, значи вие сте неприятна личност. Вашият живот е отражение на характера ви.

Ако искате винаги да печелите в живота, направете така, че винаги да раздавате от печалбите си.