.

Бен Афлек казва, че дължи всичко на починалия актьор Робин Уилямс. Той наистина е добър. Добър актьор, добър режисьор, добър сценарист.

През 1998 получава „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий на „Добрият Уил Хънтинг“.

Сред актьорските му превъплъщения се открояват тези във филмите „Влюбеният Шекспир“, „Армагедон“, „Пърл Харбър“, „Арго“.

През 2002 Бен Афлек е обявен за „Най-секси жив мъж“ от списание People.

Можеш да преживееш и живота си, без да опознаеш никого… Сами избираме кого да пуснем в своя чудат малък свят. И ти не си идеален, мой човек.

Винаги съм вярвал, че има неща, които не избираме и точно те те правят човекът който си. Градът, кварталът, семейството. Хората наистина се гордеят с тях, сякаш са тяхно постижение.

Всички се лъжем един друг в критични моменти. Именно затова оставаме приятели. Това ни дава възможността да се развиваме.

Срамът е наистина отровен. Той не води до никакъв положителен продукт. Това е просто затъване в токсично, ужасно чувство за малоценност и отвращение от самия себе си.

Не е особено здравословно за мен да се вманиачавам в провалите – рецидивите – и да се самобичувам.

Изчел съм всичките книги за Хари Потър. Толкова съм запленен от тях, че и аз започвам да пиша.

Жалко, че днес хората не се обличат както през 20-те години на ХХ век.

Всичко, което в действителност правя, е да отида на работа и да бъда професионалист, да бъда навреме и да бъда подготвен.

Аз просто се старая да създам обстановката, в която на мен самия да ми бъде комфортно; обстановка, в която да има пространство за експерименти, в която да те уважават и да не ти се присмиват, ако случайно нещо не се получи добре.

Когато се видя на екрана и започвам да се смея. Не защото играя ужасно, а напротив, защото ми се струва толкова сюрреалистично едно лице да забавлява толкова много хора едновременно.

Има нещо наистина романтично в това да си беден и да спиш по диваните.

Ако искаш да си богат, не опитвай да печелиш повече, а намали алчността си.

Имам чувството, че славата се губи в мен.

Господи, помогни ми, ако още веднъж направя друг филм с експлозия в него. Ако ме видиш във филм, където има експлозии, знай, че съм изгубил всичките си пари.

Най-после се научих как да казвам „Без коментар“. Да се появявате в таблоидите е истински поврат в познанието и то стръмен при това. Или го научавате бързо, или изгаряте.

Никога не съм играл папата или модел за подражание на младите хора. Хората трябва да живеят своя живот. Те трябва да имат правото дори да пушат, ако искат.

Онлайн комуникацията не ти дава реална преценка за човека, който стои срещу теб. Много мои приятели така си търсят жени, но аз не искам така. Бих искал да имам дълбоко смислена връзка, на която да се отдам изцяло, и не вярвам, че ще срещна половинката си в интернет.

Никога няма да имаш връзка, ако се боиш да направиш първата крачка. Ако виждаш само негативните страни… Можеш да направиш всичко каквото искаш. Нищо не те спира. Какво те влече? Какво желаеш? Някои цял живот редят тухли, за да дадат шанс на децата си…

Със сигурност съм правил грешки. Със сигурност съм правил неща, за които съжалявам. Но трябва да се съвземеш, да се поучиш от грешките, да научиш още неща и да се опиташ да продължиш напред.