.

Със сигурност си чувала фразата:

Ако са те обичали правилно, няма да се промениш, а ще израснеш…

Аз твърдо стоя зад това твърдение, защото любовта е най-голямата сила, която съществува и която ни кара да растем и съзряваме.

Истината обаче е, че не можеш да обичаш някого с тайната надежда, че той един ден ще се промени. Трябва да обичаш човека до теб такъв, какъвто е.

Любов е да приемеш някого с всичките му недостатъци, да не го криеш от света, да не се опитваш да го променяш, защото той е перфектен за теб във всеки един момент.

Много хора правят грешката и започват връзка с човек, който искат да променят впоследствие, но в отношенията не е така. Ако искаш да промениш половинката си, можеш да си сигурна в едно – това не е любов.

Не се залъгвай, че промяната ще ти хареса, защото може да се окаже точно обратното. Не си струва да вземеш ножиците и да режеш, без изобщо да се замислиш, нали?

Защо вместо това не се опиташ да го обичаш с всичките му плюсове и недостатъци?

Защото най-смелото решение, което някой може да вземе в една връзка, е да обича другия с всички положителни и отрицателни страни. Никой не е перфектен, нито ти, нито той, нито който и да е…

Когато се опитваш да го промениш, забравяш за най-важното във връзката ви – да му показваш, че се гордееш с него.

Опитай се да го стимулираш да върви напред и нагоре, за да постига целите си. Все пак и той има мечти.

Никой не иска да го променят насила и да му казват, че ще го обичат повече, ако не прави вече дадено нещо. Затова трябва да изчакаме човека, който ще ни тласка нагоре и ще ни помага да бъдем по-добри.

Защото най-добрите и истински връзки са тези, в които можеш да си себе си, да си свободен, за да следваш сърцето си и да не се чувстваш потиснат.

Разбира се, ако отношението не е правилно, то това не е връзката за теб.

Избери любовта, а не предразсъдъците.

Запомни, че вие вече сте двама души, които вървят напред заедно и трябва да си помагате и подкрепяте.

Най-прекрасната и истинска любов е тази, която можеш да дадеш на половинката си, за да продължава смело да се развива, а и ти ще получиш същото в отговор. Любовта трябва да ви вдъхновява и да не иска нищо в замяна.

Защото, когато си във връзка партньорът ти те приема и не иска да променя нищо в теб. Приема те с тъмните ти страни, когато си буря, когато си леденостудена и не искаш да говориш с никого, когато си лъчезарна и сияеш като слънце.

Това е любовта – кара те да летиш, дава ти крила, но трябва да умееш да я изчакаш.

Ще срещнеш онзи, който ще ти покаже какво е щастието, а ти няма да криеш нещата, които досега не си искала да покажеш на останалите, защото смяташ, че са твои минуси.

С времето ще пораснеш, ще откриеш себе си. Ще откриеш и човека, който няма да те критикува за това коя си, а ще те вдъхновява да продължаваш напред. Защото това е част от магията на любовта: да обичаш някого, въпреки недостатъците му.