.

Ако съм ти ядосана, това не означава, че не те обичам. Напротив, това означава, че си се приближил достатъчно близо до мен и си ми важен.

Ако съм ядосана, това не означава, че искам да се разделя с теб. Това означава, че искам да намеря контакт и да изясня всичко.

Ако съм ядосана, това не означава, че с мене е невъзможно да се разговаря. Когато съм ядосана, ставам по-ясна и моите намерения стават по-разбираеми.

Ако съм ядосана, това не означава, че искам да ти навредя. Това означава, че искам да се разберем, преди да започнем да се нараняваме.

Ако съм ти ядосана, това не означава, че си лош. Това означава, че си направил нещо, което не ми харесва, и аз ти го посочвам.

Ако съм ядосана, това не означава, че аз съм лоша. Това означава, че знам къде е границата ми и какви са моите цели.

Ако съм ядосана, това не означава, че ще се ядосвам все повече и повече. Това означава, че ще спра веднага щом ме чуеш.

Ако съм ти ядосана, това не означава, че не те уважавам. Това означава, че вярвам, че ще ме понесеш. Опитвам се да намеря такива думи и действия, които максимално да изразяват чувствата ми, без да се обиждам.

Ако крещя, може да е защото имам много чувства, а не защото искам да те потисна и унижа.

Ако крещя в твое присъствие, това не означава, че крещя на теб.

Ако съм ядосана до теб, това не означава, че съм ядосана на теб!

Ако съм ядосана, това не означава, че ще проявя агресия към теб и ще ти навредя. Понякога ми е достатъчно просто да говоря за гнева си, за да се успокоя.

Ако съм ти ядосана, това не означава, че нямам и други чувства към теб. Ако съм ядосана, това не означава, че не съм ти благодарна.

Ако съм ти ядосана, това не означава, че не те обичам.

Това, че съм ти ядосана, не означава, че искам да спреш да правиш това, заради което съм ти ядосана. И това не означава, че очаквам да промениш поведението си заради гнева ми.

Ако съм ти ядосана, това не означава, че грешиш и че си длъжен да ми се извиниш. Ако съм ядосана, това не означава, че осъждам себе си.

Ако съм ядосана, това не е завинаги. Това е временно състояние, както всички други състояния.

Ако съм ядосана, това не означава, че съм лошо възпитана. Това означава, че слушам себе си и че в мене има много жизнена сила.

Ако съм ядосана, това не означава, че не мога да се контролирам, потискайки чувствата. Ако съм ядосана, това означава, че съм жива.

Автор: Аглая Датешидзе

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Именно защото те обичам, не поемам на своите рамене твоите отговорности