.

Ванеса Паради  още на 8 години печели шоу за млади таланти в пеенето, което дава силен тласък на кариерата й.

На 16 години напуска училище, за да се отдаде на музикалната си кариера, а до днес има 9 издадени албума (един със Серж Генсбур).

Признава, че нейни идоли в киното са Джеймс Дийн и Мерилин Монро.

През 1987 г., когато е само на 14 години Ванеса получава европейска известност с песента „Joe le taxi“.

На следващата година излиза дебютният ѝ албум „M & J“, който става платинен.

Дебютира в киното през 1989 г. с главната роля на Матилд Тесие във филма „Noce blanche“. До началото на 2010 г. се и снимала общо в 12 филма.

От 1998 до 2012 година живее с актьора Джони Деп, от когото има две деца: дъщеря Лили-Роуз Мелъди и син Джак.

Беше лудо да израсна пред камерите и да говоря пред хора, когато въобще не съм готова да говоря. Обожавах да пея, така че беше едновременно невероятно и коварно изживяване. Когато си на 14 години не си завършена личност, така че защитаването на идеите ти пред критиците е много трудно.

Уверена съм, че красотата съществува в очите на другите, главното е да чувстваш себе си в това тяло, в което си.

Трябва да пораснеш, за да се научиш как истински да обичаш.

Като любяща майка, аз си задавах въпроса: „Как мога да обичам още едно дете така силно, като първото вече е заело цялото ми сърце?“. Когато Джак се роди, аз просто разбрах, че моето сърце е станало по-голямо.

Когато някой нарани детето ти, се превръщаш в изтребител. Не можеш да убиваш, но ти се иска.

Това, което се променя, когато станеш майка, е че вече не си номер 1 в собствения си живот. Изведнъж някой придобива много по-голямо значение от теб самия. Това те прави по-добър човек, по-малко егоист и повече осъзнаващ наличието на други хора. Ражда се най-голямата любов на живота ти – тази, която никога не си отива, а вместо това става все по-силна с годините.