.

Представителите на зодия Везни /23 септември – 22 октомври/ знаят как да балансират, за да са в хармония със себе си и с околния свят и постоянно търсят съществената част на нещата.

Това е така, защото са първият зодиакален знак от есента, чието време съвпада с есенното равноденствие, когато денят е равен на нощта.

Везните трудно правят избор, тъй като са в постоянно търсене на справедливостта.

Преговори, компромис и дипломация са ключови думи, свързани с тяхната същност.

Склонни са да казват много повече, отколкото в действителност да направят.

Символично изображение на знака

Като инструмент за измерване, представителите на зодия Везни често показват непрестанната си двойственост, която е дълбоко вкоренена в тяхната същност.

Често забравяме, че те се управляват от Венера, техен господар и пример за подражание, въпреки че знакът им е мъжки.

Венера /Афродита/ не разкрива изцяло своята същност – тя не е толкова чувствителна и сладострастна, но от друга страна е стилна, изискана, сантиментална и романтична.

Мъжът Везни

Елегантен мъж, с чаровна усмивка, който освен това е и добър слушател.

Подобно на всички, родени под този знак, той живее със зависимостта, отдава голямо значение на решенията на другите и използва цялата си енергия в опити да бъде оценен от други интересни хора.

В живота

Това, което мъжът Везни обича повече от всичко друго, е да бъде заобиколен с красиви неща. Ще го откриете в художествени галерии и антикварни магазини.

Той не само се интересува от мода и красота, но притежава и талант, който ще го направи известен моден дизайнер, шивач, фризьор или козметик.

Професиите, свързани с дипломатически отношения, посредничество и договорености също ще му прилягат много добре.

Мъжът Везни може да бъде отличен съдия, тъй като е честен и чувствителен. Той умело използва своята интуиция, за да надникне зад действията и истинските намерения на хората около него.

В любовта

Неговият сантиментален живот се усложнява поради една простичка причина – той мрази да причинява болка и никога не казва „Не“.

От друга страна може да поддържа няколко интимни връзки едновременно и в същото време да страда от това.

Във всеки случай, окончателното решение няма да дойде от него и това е всичко, което желае мъжът Везни.

Той предпочита да бъде изоставен, отколкото да отхвърли някой, който обича и уважава, защото това е безсмислено за него.

Жената Везни

Тя притежава чар, финес и красота. Жената Везни притежава качества, които успяват да съблазнят не само мъжете, но и жените.

Дори и да е много слаба, тя никога няма да бъде кльощава, а ще има добре сложено тяло и детинско излъчване, което ще допълва цялата й визия по един изключително невинен начин.

И въпреки всичко, тя е много егоистична, колкото и да ви звучи невероятно.

В живота

По-добре от всички, дори от мъжа Везни, тя може да се задържи на отговорни постове, заради природната съблазън, която притежава, интелигентността и умението да надниква в душата на всеки.

Въпреки това й е трудно да бъде шеф и обикновено заема втора позиция в командването. Тя е хитър и точен колега.

Обича социалния живот, да излиза през нощта, да ходи на театър и… да бъде забелязвана.

В любовта

Като конформист, жената Везни се стреми към брака и ще направи всичко възможно да отведе пред олтара мъжа, когото обича и уважава.

Тя не е от типа жени, които могат да живеят сами. Представителките на зодия Везни ще изпитват известни трудности при евентуален развод поради страха от самотата.

Те ще предпочетат да си затворят очите, а когато излязат от дома си, да търсят отмъщение, при това по особено жесток за партньора им начин.