.

Днес, когато подмяната на ценностите са довели целия свят до екзестенциална криза, е добре да се огледаме и да преосмислим своите приоритети.

„Тихият ангел“ разказва за живота на дядо Добри в поредица от беседи с хора, чиито съдби са преплетени с неговата.

Копродукция между Германия, САЩ и България, документалната творба е пълнометражен режисьорски дебют на Неди Джон Крос, който иначе е основно музикант и филмов композитор.

Историята започва още от детството на Добри, който е най-малкото от общо четири деца.

Той е едва 2-годишен, когато бащата загива в Първата световна война и майка му остава да се грижи сама за момчето и трите му сестри.

Когато служи в личната стража на цар Борис III, той оцелява при бомбен атентат срещу монарха и това бягство от смъртта променя живота му.

Във филма са включени уникални и невиждани досега архивни кадри с откровения на Дядо Добри.

„Светецът от Байлово“ преживява две войни, смяната и налагането на новите политически режими, както и страстите на новото време.

Така, по време на двете световни войни, в които губи свои близки, Добри Добрев остава съвсем сам и объркан. Тогава открива Бог.

От този момент нататък, „светеца от Байлово“ променя изцяло живота си, като се отказва от всичко временно и тленно и отдава живота си на една велика мисия в името на доброто.

Дядо Добри е човекът, който допринася най-много за реставрацията на катедралата „Св. Александър Невски“, като става най-големият дарител в историята на храм-паметника.

„Тихият ангел“ насочва вниманието ни върху въпросите, свързани с духовната страна на живота.

Това е затрогваща история за чистата любов, смирението на духа и непрестанната вяра, че доброто е господар на света.