.

Джорджо Армани е дизайнер, който работи по своята модна и парфюмерийна марка повече от половин век. Неговият бранд е въплъщение на елегантност, стил и красота.

„Елегантността не означава да се набиваш на очи, а да се врязваш в паметта.“

Армани смята, че елегантността е повече от просто външния вид. Тя е и начин на живот, начин на мислене.

Елегантната жена не се страхува да бъде себе си, да се откроява от тълпата. Тя е уверена и знае какво иска. Тя е стилна и елегантна. Тя е жена, която оставя следа в паметта на хората.

Зрелостта може да бъде привлекателна за мъжете, защото означава увереност, опит и мъдрост.

От друга страна, старостта може да предизвика негативни асоциации.

И е важно да се подчертае, че хората на една и съща „паспортна възраст“ могат да се чувстват както зрели, така и стари. Това се отнася както за мъжете, така и за жените.

Ето три навика, които могат да превърнат една жена в старица и да отблъскват мъжете:

  1. Недостатъчна грижа за кожата. Кожата е първата ни защитна линия от околната среда и говори много за нашето здраве и възраст. Недостатъчната грижа за кожата на лицето и тялото може да направи една жена да изглежда по-възрастна, отколкото е в действителност. Например, сухата кожа може да придаде на кожата на лицето и ръцете по-мрачен вид.

За да се избегне това, е необходимо да се отделя достатъчно време и внимание на грижите за кожата. Това може да включва редовно овлажняване на кожата на лицето и тялото, защита от вредното влияние на слънцето и редовни процедури за грижи за кожата, като масаж и пилинг.

  1. Дреха, която не отговаря на възрастта и стила. Ако една жена носи остарели дрехи, това може да създаде впечатлението, че тя не може да се адаптира към съвременните реалности. И обратно, ако в своите 50-60 години тя започне да се облича прекалено младежко, това намеква, че тя отказва да признае своята истинска възраст.

За да се избегне това, жените трябва поне малко да следят модните тенденции и да избират дрехи, които отговарят на тяхната възраст, стил и фигура. Важно е да се помни, че модата не е само дрехи, но и аксесоари, обувки и прическа. Но най-важното е, че тя е и вътрешно усещане.

Ето защо дреха с твърде много щампи и ярки цветове, заявяваща „аз все още съм млада“, отблъсква вниманието. А ако го привлече, то предизвиква негативни асоциации. Всичко трябва да има баланс.

  1. Недостатъчна физическа активност. Недостатъчната физическа активност е още една навик, която може да превърне една зрела жена в старица. Тя може да доведе до влошаване на здравето и физическата форма. Но не трябва да се смята, че една жена трябва да ходи на фитнес само заради мъжкото внимание. В никакъв случай. Трябва да го прави за себе си, за да се погрижи за себе си.

В крайна сметка, физически активните хора имат много повече енергия. И околните го забелязват. Какво лошо има в танците, йога, плуване или всеки друг вид спорт? Основното е да се намери това, което харесва на самата жена. Може да бъде просто редовни разходки на чист въздух.

Важно е да се отбележи, че запазването на младостта и привлекателността не е само въпрос на външен вид, но и на психологическо здраве.

Опитайте се да поддържате позитивно отношение към живота, уважавайте и обичайте себе си и бъдете отворени за нови впечатления и запознанства.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм: