.

Грейс Кели е родена през 1929 година в САЩ. Тя е много търсен модел и невероятна актриса, участвала е във филми на великия Алфред Хичкок, който разказва за нея:

Тя е като вулкан под снега. Зад нейната студенина се скрие невъобразим огън от страст.

С любовта на живота си, принца на Монако, се запознава по време на фестивала в Кан.

Актрисата има „Оскар за най-добра женска роля” за участието си във филма „Провинциалистката”, най-великото й филмово постижение.

След толкова много успехи идва ред и на любовта. Една любов, която остава в историята като олицетворение на истинската и вечна обич, която остава да живее през годините, която се вижда в снимките и се пази в спомените.

Една любов обаче, която слага край на кариерата й, защото принцът не иска тя да участва във филми. Време е за новата й роля – тази на принцеса.

Франк Синатра казва за нея:

Тя беше истинска принцеса още от самото си раждане.

Грейс и принц Рение III се женят през 1956 г.

От любовта им се раждат 3 деца – княгиня Каролина, княгиня Стефани и престолонаследникът Албер II.

Любовта им остава в историята като олицетворение на истинската и вечна обич, онази която остава да живее завинаги, която се вижда в снимките и се пази в спомените.

Приказката свършва през 1981 година, когато принцесата загива нелепо в автомобилна катастрофа на 52-годишна възраст, но успява да остави след себе си достатъчно, за да не бъде забравена и до днес.

Тя създава една приказка, която никога няма да се забрави и винаги ще бъде разказвана от хора по целия свят.

Синът й принц Албер II казва за майка си:

Тя беше безусловно талантлива жена, която стана за целия свят икона на стила, но това беше само външната страна на живота й. Онези, които имаха щастието да общуват с моята майка – ние, роднините й и приятелите – знаят колко искрена, топла и любяща беше тя. Жена, за която семейството винаги беше преди всичко.