.

Джони Деп е човек, известен с невероятния си актьорски талант, добрия подбор на филмите, в които участва, с често ексцентричното си поведение, с интересната си музикантска кариера на китарист, с изключително добрия си вкус за жени и интелигентност, рядко срещана в Холивуд!

Ако сте поставени пред дилемата „ДА“ или „НЕ“, нека винаги бъде „ДА“! Направете го! Целунете, прегърнете, догонете, срещнете се, кажете. Нищо няма да се случи, ако не опитате.

Хората плачат не защото са слаби, а защото са силни твърде дълго време.

Ако обичаш двама души едновременно, избери втория. Ако си обичал достатъчно първия, няма да се влюбиш във втория.

Любимата ми книга е „Пътят на живота ни“ на Уилям Сароян. Тя започва с думите: „Живей и не причинявай никому зло, както не позволявай и на теб да ти бъде причинявано.“

Можеш да си затвориш очите за нещата, които не искаш да виждаш, но не можеш да си затвориш сърцето за нещата, които не искаш да чувстваш…

Има хора, които никога не преставаш да обичаш, просто защото това, което ви свързва, е по-силно от това, което ви разделя.

Когато видя някой, който просто преследва мечтата си и успява само с това, което обича да прави, без да причинява вреда на никого, мисля, че това е прекрасно.

Оставайте насаме с мислите си – това е относително опасно, но полезно занимание.

Не се страхувайте от враговете, а от приятелите си. Предават ви приятелите, враговете ви – не!

Аз съм нечестен и винаги може да вярваш на нечестен човек, че е нечестен. Честно казано, честните са тези, при които трябва да внимаваш.

Аз съм човек с своите си странности. Мисля, че всеки от нас е луд по свой собствен начин.

Опитвам се да бъда в състояние на постоянно объркване само заради изражението, което то оставя на лицето ми.

Дали съм романтик? Гледал съм „Брулени хълмове“ 10 пъти. Романтик съм.

Казано честно, да си грозен е по-приятно от това да си красив, защото се запазва за по-дълго и липсва напрежението от това, че трябва да запазиш красотата си.

На кого ще сте нужни, ако нямате нищо друго, освен красива външност!?

Много харесвах хората в Русия – те са открити, искрени и малко луди – като мен самия.

Изход няма само от ковчега, така че не хленчете!

Не искам да достигам до момента, в който ще се почувствам удовлетворен. Мислям, че ако стигна до там, с мен ще бъде свършено.

Ти не си това, което правиш. Ти си това, което е изборът ти. Ти си този, в който сам се превръщаш.

Никога не съм се осмелявал да мечтая, че ще стигна толкова далеч и ще се задържа толкова дълго. Мисля, че зародишът на ниското ми самочувствие е кошмарното ми детство. Училището беше абсолютно мъчение. Често се местехме. Сменил съм 35 къщи до 15-ата си година. Чувствах се като аутсайдер. Винаги бях странникът – новото момче, детето, което никой не познава и с което никога няма време да се сприятели.

Първите пари, които спечелих, бяха от печатане на тениски. После продавах ръкавици. За кратко бях механик, а известно време обслужвах и градската канализация. Правил съм много неприятни неща в живота си.

Моето тяло е моят дневник. А моите татуировки – личната ми история.

Може би понякога хората си мислят, че не съм с всичкия си ум.

Правя неща, които са истина за мен. Единственото нещо, с което имам проблем е да ми бъде поставен етикет.

Не се смятам за част от онзи елит, който се занимава само със сериозни неща. Но много искам филмите, в които участвам, да казват нещо на света, освен да пълнят касите.

Ако ме чуете да казвам нещо като „Аз съм сериозен актьор!“, моля ви, ударете ме по главата.

Предполагам, че съм привлечен от тези извън ритъм роли, защото животът ми е малко необичаен.

В ролите, които играя винаги има частица от мен самия. Трябва да има. Ако липсва, значи това не е актьорска игра, а просто една лъжа.

Мразя да се гледам на екрана. Просто не мога да го понеса.

Франция и цяла Европа имат страхотна култура и невероятна история. Най-важното нещо обаче е, че хората там знаят как да живеят! В Америка са забравили всичко за това. Опасявам се, че Американската култура е бедствие.

Мъжът струва точно толкова, колкото струва неговата дума!

Имах огромния късмет да съм приятел с Елизабет Тейлър. Беше чест и удоволствие да седя с нея, а тя да пуши хашиш и да се кара като матрос. Тя винаги беше възхитителна.

Мисля, че всички са психари.

Единствените същества, които са способни на чиста и безкористна любов са децата и кучетата.

Нека вятърът винаги бъде зад гърба ти, слънцето винаги да блести върху лицето ти, а ветровете на съдбата да те водят в танца ти със звездите.

Хората казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моята болест е, че аз съм очарован от човешкото поведение, от какво се крие под повърхността, от световете вътре в хората.

Просто продължи да се движиш напред и да не ти пука за това какво мислят другите. Прави това, което трябва да направиш, за себе си.

Всички имаме някакви отклонения. Никой не е перфектен. Всички сме някак странни. Всеки един от нас.

Не искам да стигам до момента, в който ще се почувствам неудовлетворен. Стигна ли до там с мен е свършено.

Това, което наистина обичам да правя, е да рисувам очите на хората. Защото искам да открия тяхната емоция, да видя онова, което е отвъд погледа.

Всичко, което съм правил до 27 май 1999 г. беше вид илюзия, съществуваща без да живее. Дъщеря ми, раждането на дъщеря ми ми даде живот.

Няма такова нещо на света, заради което бих върнал и година от своята младост.

Хората често ми казват: „Странен човек си ти, Джони. Приличаш на клошар, но винаги си спретнат и миришеш хубаво.“

Не знам как да се отпусна. Моят мозък просто не разбира как да го направи. Ако не съм зает в главата ми нахлуват страшни мисли и ставам странен.

Аз съм срамежлив, параноик, използвайте каквато дума искате. Мразя славата и известността. Правя всичко възможно да ги избегна.

Никога не съм флиртувал с тълпите.

Моето определение за свобода – простота и анонимност. Някой ден ще си ги върна, сигурен съм.

Най-лошият затвор в света е дом, в който няма мир. Бъдете внимателни в кого се влюбвате и за кого се жените!

Аз съм старомоден. Искам да бъда възрастен мъж с бирено коремче, който стои на верандата си и се взира в езерото.

Животът е доста добър и защо да не бъде? Аз съм пират все пак.