.

Бил Гейтс обяснява защо дъщеря му не може да се омъжи за беден човек.

Преди няколко години присъствах на конференция в САЩ за инвестиции и финанси. Един от лекторите беше Бил Гейтс и когато дойде време за въпроси зададох такъв, който разсмя всички.

Дали той, един от най-богатите мъже в света, можеше да позволи на дъщеря си да се омъжи за беден или скромен мъж? Бил Гейтс отговори:

Първо разберете, че богатството не означава да имате банкова сметка с много пари.
Богатството е преди всичко способността да създаваш богатство.

Пример: Някой, който печели пари от лотария или хазарт. Дори и 100 милиона да заработи, той не е богат човек, той е беден човек с много пари. Ето защо 90% от милионерите от лотарията отново са бедни след 5 години.

Има богати хора, които нямат пари. Пример: мнозинството от предприемачите. Те вече са на пътя към богатството, дори и да нямат пари, защото развиват финансовата си интелигентност, а това е богатство.

С какво се различават богатите и бедните?

Видиш ли млад мъж, който решава да завърши, да научи нови неща, постоянно се опитва да се подобри, знай, че е богат човек.

Aко видите млад мъж, който смята, че държавата е проблемът, а вярва, че всички богати са крадци и постоянно критикува, знайте, че е беден.

Богатите са убедени, че имат нужда само от информация и обучение, за да започнат, бедните мислят, че другите трябва да им дадат пари, за да започнат.

В заключение, когато казвам, че дъщеря ми няма да се омъжи за беден човек, не говоря за пари. Говоря за способността на този човек да създава богатство.

Съжалявам, но повечето престъпници са бедни. Когато са пред пари губят ума си затова крадат ограбват и т.н. За тях това е шега, защото те самите не знаят как могат да печелят пари.

Един ден банков пазач открил чанта пълна с пари, взел я и я върнал на управителя. Хората наричали този човек глупак, но в действителност човекът бил просто богат човек, който нямал пари.

Една година по-късно банката му предложи работа като рецепционист, три години по-късно той вече е мениджър на клиенти и десет години по-късно той управлява регионалния клон на тази банка.

Сега той управлява стотици служители и годишните му приходи надвишават това, което можеше да си присвои.

Богатството е преди всичко състояние на ума.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Първа и втора класа в самолета кацат по едно и също време – СТИВ ДЖОБС