.

За мен най-красиви са хората, които не се опитват да бъдат красиви… За мен истинската красота не се отмива под душа в края на деня. Тя е нещо, което продължава да е там, преди да си легнеш и все още е там, когато се събудиш. Казват, че това е вътрешната красота. И тя е наистина такава.

Помирих се с мисълта, че нещата, които наричах слабости и несъвършенства, всъщност са били, са част от мен. И започнах да ги харесвам.

Всички ние, рано или късно, се превръщаме в красивите хора, които е предначертано да бъдем.

Хората харесват хора, които харесват себе си.

Да се сравняваш с други хора отнема толкова много време и енергия. Просто не искам да го правя.

Не е нужно да се правиш на такъв, какъвто не си. Бъде себе си. Това е напълно достатъчно… Бъди това, което искаш да бъдеш, а не това, което другите искат от теб.

Нито една раса, религия или класова система не ни правят по-добри от останалите. Всички ние заслужаваме любов.

Щом веднъж се научиш на казваш „Не“, поемаш контрол над живота си.

Невинаги съм постъпвала правилно, но поне се опитвах да не правя една и съща грешка два пъти. Мисля, че това е хубавото на трудните моменти – карат те да оцениш кое е наистина ценното в живота.

Всичко се случва така, както Вселената иска да се случи… В нея всичко е балансирано. Тя никога не ти дава нещо, което е твърде голямо за теб.

Винаги съм се страхува от провал. От това, че няма да изживея пълноценно времето. Но всяка година, когато се запитам: „От какво се страхувах миналата година?“, се оказва, че не си спомням. Човек забравя страховете си. И продължава напред.

Когато си в беда и изпитваш болка, се чувстваш по-сам от всякога. А може да си заобиколен от десетки хора.

В живота на всеки се случват тежки моменти, болезнени моменти, моменти, които разбиват сърцето ти. Но между тези моменти са другите – моментите, в които си наистина щастлив. Заради тях си струва да минеш през всичко. Заради тях си струва да живееш.

Да падаме – това е, което правим ежедневно. Или да ставаме и да продължаваме. Ние избираме. Опитах се да намеря думата, която изразява най-пълно това, което искам да бъда в живота. „Смел“ е тази дума. Това е единственото, което искам от себе си.

Важното е да си щастлив – ако искаш, стани обущар или отиди да живееш с козите. Просто искам хората да приемат, че има много начини да изживееш живота си. А не само този, който те виждат.