.

Майкъл Роуч е посветен будистки монах, автор на книгите „Кармичен мениджмънт” и „Шлифоващият диаманти”.

Изключителна емблематична фигура, която помирява мъдростта на Изтока и прагматизма на Запада. Развива духовните принципи на будизма в многобройни проекти.

Основател е на Диамантния университет и ръководи проект за съхранение на азиатското литературно наследство.

Когато решиш какво искаш от живота си, посаждаш семена. Планирайки да помогнеш на някого другиго, посаждаш много повече.

А когато наистина им помогнеш – натрупваш още купища семена върху вече засетите.

Просто да си легнеш в леглото вечерта и да си помислиш за всичко онова, което си направил през този ден, за да помогнеш на някого – ето това е най-сигурният и мощен начин да засееш семена.

Може би най-мощните кармични семена са онези, които садим, отпускайки се и наслаждавайки се на малките добрини, които сме направили за другите.

Не става дума за гордост, става дума просто да се насладим на онова, което сме успели да постигнем.

Никой от нас не е съвършено добър, но и никой от нас не е съвършено лош.

Имаме избор, докато си лягаме да спим, да мислим за проблемите в живота ни, или да мислим за хубавите моменти. Обикновено имаме тенденция да преувеличаваме проблемите си.

Но разберете, че за да се грижите за духовните потребности и нужди на хората, както и за проблемите с жилището, парите и храната им съвсем не е достатъчно.

Нашите интимни отношения са източник на най-голямото щастие в живота ни, същевременно те могат да бъдат източник и на най-голямата ни болка.

Ако искаме да бъдем щастливи и ако искаме светът да бъде едно щастливо място, то първо трябва да оправим отношенията си!

С две думи, ниеможем да засеем семе само с друг човек.

Каквото и да желаем, трябва първо да видим как някой друг го получава преди нас.

Когато помогнем на някой друг да получи онова, което иска, това посажда семе в ума ни да получим същото по-късно, когато семето узрее и се разтвори.

Това означава, че вие можете да засеете вашия бъдещ партньор или да промените всичко, което пожелаете в партньора, който вече имате – защото всичко идва всъщност от вас самите.

Просто трябва да знаете как да го направите: за да бъдете добър градинар, трябва да се научите как да засаждате семената и как правилно да се грижите за тях.

И тогава можете да имате всичко.

„Кармата на любовта“