.

Не е тайна, че богатите хора имат много добри навици и много хора смятат, че това са причините, поради които те са толкова успешни.

Но какво ще стане, ако човек, който не разполага с милиони долари в банковата си сметка, реши да приеме навиците на богатите хора и да прави това, което правят в продължение на 6 месеца?

Какви чувства ще изпитва той и как ще се промени животът му?

Навик # 1: Упражнявайте се най-малко 30 минути на ден

Аз не обичам да правя упражнения. Ходя на фитнес веднъж месечно. За мен това е напълно безполезно.

Реших, че нещата трябва да бъдат различни. Аз отново посетих фитнес залата, но този път направих план за тренировки 4 пъти седмично.

Най-трудната част беше да ходя в салона след работа. Наистина исках да се отпусна на дивана, да си почина, да гледам филм или просто да спя.

Но ако е отбелязан денят ми в специално създадения от мен календар, просто трябваше да отида, без значение дали искам или не. Все пак изпълнявах предизвикателството.

Десет дни по-късно това се превърна в навик. Мързелът и умората вечер изчезнаха и тялото ми беше готово за физическа активност. Започнах да спя по-добре и да се събуждам по-лесно. Освен това упражненията бяха добър начин да се отпусна. Забелязах, че съм станал по-концентриран и спокоен.

Навик # 2: Запознавайте се с нови хора през цялото време

Казано е, че комуникацията е като валута за успелите хора. Ето защо по време на експеримента се опитах да се запозная с колкото се може повече нови хора. Първоначално направих списък на всички личности, които познавах и ги разделих на две групи:

Полезни хора: Тези, с които се чувствам добре и искам да ги срещам възможно най-често.

Токсични хора: Тези, които ме карат да се чувствам зле. Искам да ги видя възможно най-рядко.

За да създам нови приятелства, реших да посетя различни изложби и събития, които ме интересуват. Бях изненадан да разбера колко нови и интересни хора с подобни хобита мога да срещна само за един ден. Научих много от тях. И може би това ми помогна да постигна много неща в бъдеще.

Навик # 3: Медитирайте всеки ден

Успешните хора обръщат внимание не само на телата си, но и на съзнанието си. Затова, за да се отпуснат, те медитират всеки ден. И аз го направих. Реших да медитирам по 20 минути вечер преди сън. Забелязах резултата през втората седмица. Обичайното напрежение намаля, по-лесно ми беше да мисля за задачите си през деня.

Навик # 4: Прочетете много полезни книги

Обичам книгите. Обичам начина, по който изглеждат и обичам да ги купувам. Но рядко имам време да ги прочета. Ето защо имам много книги, които никога не съм чел.

Успешните хора четат не за забавление, а да вземат полезни съвети, които могат да приложат в живота. Ето защо те най-често четат биографии, исторически книги, книги за самопомощ и бизнес литература. Така че избрах такива книги от моята „колекция“.

Реших да нося книга с мен и да я прочета по пътя към работа и обратно или по време на обяд. По време на моите тренировки и разходки слушах аудиокниги. Така че, през първия месец четох (и разбрах) почти 4 книги. Това беше много полезно.

Навик # 5: Носете обикновени дрехи

Много успешни хора използват това, което наричат „Лего гардероб“. Това означава, че имат само някои основни дрехи. Например Марк Зукърбърг купува едни и същи дрехи от години.

Реших да направя същото. Изхвърлих всички печатни тениски, разкъсани дънки и други неща, които не можах винаги да нося. Отидох в магазина и купих няколко идентични тениски, пуловери, няколко чифта дънки и ги прибрах в гардероба.

Това беше едно от най-добрите решения. Спрях да губя време да мисля какво да нося всеки ден. Спрях да мисля дали облеклото ми е модерно или не. И спестих много пари, защото модерните дрехи често са много скъпи.

Всички тези навици наистина ми помогнаха да стана по-добър, по-здрав и по-умен и промениха живота ми. Не беше лесно, но сега чета повече, уморявам се по-малко, срещнах нови и интересни хора и използвам свободното си време по-мъдро.

Източник: brightside.me