.

Нека започнем с универсалната истина, която всички знаем и тя е, че разделите са гадни. Те са истински болезнени и ни карат да е чудим защо въобще сме започнали нещо с някой.

Разделите тестват колко издържливи сме всъщност, но не всичко е черно и бяло. Има една сива зона при разделите, за която никой не ти казва. Тя е между рационалността и лудостта и затова е толкова трудно да се види.

Ето 5 чисти истини за разделите, които никой не ти казва, и които могат да облекчат болката ти.

Не можеш да избираш да не изпитваш болка, но можеш да избереш да не страдаш.

Да изпитваш болка и да страдаш са две различни неща, макар често да ги смятаме за едно. След раздяла, тялото и ума ни преминават през огромно количество болка, която не можем да контролираме.

Сърцето те боли, трудно ти е да дишаш и се чувстваш разочарована. Всичко това е неизбежно, но страданието не е задължително.

Да страдаш значи да не можеш да спреш да премисляш нещата. Означава да си задаваш много въпроси и да обвиняваш себе си и вселената за всички трудности, които раздялата ти е донесла.

Страданието е онзи малък глас в главата ти, който ти задава въпроси като: Какво щеше да се случи, ако направя това или онова? Защо не забелязах по-рано? Защо аз? Сега идва най-трудната част – как ще избереш да не страдаш, нали това става автоматично.

Да избереш да не страдаш определено не е лесно и се прави като спреш да си задаваш всички тези въпроси, защото не са истински.

Те не са част от теб, а са нещо, което може да бъде премахнато.

Думата „заслужава” е капан

Когато се случи нещо лошо като раздяла, имаме склонността да я свързваме с думата „заслужава”.

Казваме си, че не сме го заслужили, и може би някой друг, го е заслужил.

Когато започнем да определяме кой какво заслужава страдаме още повече.

Всички ние заслужаваме да изпитаме взаимна любов и единствената разлика е, че някои я изпитват по-рано от други.

Ако постоянно мислиш за това какво заслужаваш и какво не, се объркваш и натъжаваш още повече.

Що се отнася до раздели, трябва да забравите думата „заслужава”, защото иначе ще удължите болката си. Ако бягаш от това, което те наранява, няма да се излекуваш никога.

Всички се справяме различно с разделите. Някои пият нощ след нощ, някой се хвърлят в нова връзка, други намират нещо, което да ги разсейва от болката, която чувстват.

Но истината е, че каквото и да правим, единственото нещо, което ще ни излекува е времето.

Като бягаш от това, което те наранява, няма да се излекуваш.

Каквото и да правиш, болката ще спре, когато мине достатъчно време.

Да простите на себе си и на бившия е задължително, ако искате да бъдете щастливи отново. Със сигурност ще е много трудно да простиш на някой, който се е държал зле с теб, но запомни, че го правиш за себе си.

Най-лошото, което можеш да направиш след раздяла е да се преструваш, че всичко е наред, докато отвътре ти иде да избухнеш.

Да простиш на бившия и на себе си е ключа за достигане на истинското щастие отново.

Защото ако изпитваш яд, разочарование и тъга, те ще останат вътре в теб, докато не простиш. Никога няма да можеш да започнеш нова връзка и да бъдеш щастлива с някой друг, ако не простиш на себе си и на бившия за предишната.

Това е неизбежна част от живота, през която трябва да преминем, за да започнем нова глава от живота си.

източник: lifezone.bg