.

Наполеон Хил е американски журналист, юрист и писател на книги за самопомощ. Най-известната му книга е „Мисли и забогатявай“, която излиза през 1937 година и е сред 10-те най-продавани книги на всички времена.

Благодарение на Андрю Карнеги, и по-точно на думите му, животът на Наполеон Хил се променя завинаги. Известният бизнесмен веднъж споделил, че не може да бъде разрешено на всяко ново поколение да върви по пътя на пробите и грешките. Принципите за успех са лесни, така че те трябва да се идентифицират, организират и изложат на достъпен език.

Карнеги предложил на Наполеон да интервюира петстотин от най-успешните и най-богатите американци, за да се създаде универсална формула за успех. Така през 1928 г. в осем тома е отпечатана „Законът на успеха“. Тази книга се оказва едно от първите му големи постижения.

Най-големият успех за Хил е книгата му „Мисли и забогатявай“ от 1937 г. Продадена е в 20 милиона копия за 50 години. След като разгледал биографиите на няколко стотици богаташи, Хил научил три основни принципа, по които създава формулата на успеха: определяне на цели, положителна нагласа и правилно обкръжение.

Според автора, ако около човека има хора, които искат да му помогнат, и от които може да научи нещо, то животът му постепенно ще се промени към по-добро.

Положителна визия за живота и оптимизъм са инструменти, които променят света към по-добро.

Много хора не си поставят високи цели, нито си избират по-хубава професия само защото не искат да чуят от близки и приятели критики или подигравки.

Обичайна човешка черта е да завиждаме на онези, които вече са успели, и да ги виждаме само в моменти на триумфа, като забравяме цената, която са платили. Често подозираме, че успехът им се дължи на протекции, късмет или нечисти комбинации.

Богатството, властта, здравето, щастието и личното удовлетворение във вашия живот зависят от един-единствен човек – от вас самия!

Всеки човек става това, което е, благодарение на своите доминиращи мисли и желания.

Ако първият ви план се провали, опитайте нов! Ако и този план не докаже качества – заменете го с друг и така нататък. Точно тук повечето хора се сблъскват с неуспеха, защото нямат упорството да създават нови планове в замяна на отпадналите.

Без действие вярата не съществува. Тя е изкуството да вярваме, действайки. Изгражда се в резултат на упорита активност.

Който не рискува, обикновено събира трохите от чуждия обяд.

Ако посочвате датата, до която да свършите дадена дейност, вие поемате ангажимент пред самите себе си, което допълнително ви мотивира.

Ако продължавате да се фокусирате върху бедността, ще настроите ума си да я приеме като нещо неизбежно и в крайна сметка ще придобиете съзнание на неудачници. По този начин милиони хора са обрекли живота си на бедност и мизерия.

Временното поражение не значи траен неуспех. Това може само да означава, че плановете ви не са били реални. Начертайте нови планове. И започнете отначало.

Всеки неуспех носи в себе си зародиша на големия успех.

Една от най-често срещаните причини за неуспеха е навикът човек да се предаде, когато го сполети временно поражение. На всеки от нас се случва да допусне тази грешка.

Всичко, което умът може да си представи и да повярва, може да бъде постигнато.

Всяко голямо състояние се е появило от хрумването, от идеята. А идеите са продукт на въображението.

Този, който се предава, никога не побеждава, а този, който побеждава, никога не се предава.

Вярата в самите вас и убеждението, че Вселената е устроена така, че да ви позволи да осъществите изцяло своя потенциал, ще ви помогнат да постигнете целите си.

Най-практичният метод за овладяване на мисълта е навикът непрестанно да я ангажирате с дейност според предварително определен план.

Изречете мечтата си на глас и не обръщайте внимание какво ще кажат хората.

Не чакайте. Подходящият момент никога няма да дойде сам. Започнете незабавно и използвайте инструментите, които са ви под ръка; а най-добрите от тях ще съберете по пътя.

Недостатъчната упоритост е една от главните причини за неуспеха.

Открийте какво най-силно искате в живота и се заемете да го постигнете. Направете го веднага!

Ние се превръщаме в онова, което си представяме, че сме. Най-великата революция на нашето време е откритието, че човешките същества, променяйки начина си на мислене, променят и живота си.

По-добре е да действате по план, който си има своите недостатъци, отколкото изобщо да отлагате действието. Започнете да осъществявате плана си по възможно най-добрия начин и се учете от грешките си.

Природата е надарила човека с абсолютен контрол над едно единствено нещо и то е: начинът на мислене.

Съзнанието за успех предопределя успеха.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Богатите се фокусират във възможностите, бедните – в препятствията