.

Първите два романа на Янислава Вълкова са криминални. За разлика от тях, третият ни повежда по следите на една изключителна любов.

„По острието на любовта“ е далеч от розовите, сладникави четива с предизвестен финал.

Тук действието е непредвидимо, отношенията са дълбоки, характерите са силни, сюжетът е динамичен и заплетен. Книгата ще ви пренесе в средата на миналия век, когато съдбата среща Рада с Георги.

Всичко между тях започва с нежно влюбване, което впоследствие прераства в бурна, страстна и опасна любов.

„По острието на любовта“ ще ви поведе в лабиринт от чувства и емоции. В него има щастие и болка, близост и разочарования, грях и гняв.

Действието се развива паралелно в настоящето и в миналото. Група днешни младежи тръгват стъпка по стъпка към потъналите в мистика отношения на Рада и Георги.

Историята е разказана увлекателно и обещава, че ще разгръщате с интерес всяка следваща страница. Този роман ще остане в сърцата ви и ще ви бъде трудно да го забравите.

Премиерата ще се състои на 14.02.2020г. от 18.30ч. в Български културен център, а „По острието на любовта“ ще намерите в книжарниците.

Ралица и нейните приятели са студенти, които току-що са завършили първата си година в университета. Те потеглят към малко село в подножието на Рила, където смятат да се забавляват.

Настаняват се в къща за гости, намираща се в близост до тайнствен и необитаем дом. Последвалите неочаквани събития ги повеждат по следите на една невероятна любовна история, започнала преди повече от 70 години.

В новия си роман „По острието на любовта“, Янислава Вълкова продължава традицията на класическата българска литература за създаване на силни и въздействащи образи, каквато е нейната Рада.

От друга страна обаче, тук са спазени каноните и на фентъзи жанра, чрез сблъсъка на паралелни светове, времена и събития.

Повествованието е увлекателно, образите – дълбоки, посланието на романа – силно и невъзможно за забравяне.

Любовта може да е разрушителна, но не може да бъде разрушена. Тя съществува отвъд времето и пространството, надживява ни и ни продължава. Трябва само да си простим, че обичаме.

Ива Спиридонова