„Имаме хора, които отговарят за наистина важни неща, които не вярват в науката“, заяви актьорът на 2 ноември вечерта в Лос Анджелис. 

Харисън Форд обърна сериозно внимание на политиката на екипа на Доналд Тръмп в четвъртък вечер в Кълвър Сити, когато получаваше награда от Conservation International, екологична група с нестопанска цел, с която се занимава от 26 години.

Ние сме изправени пред един безпрецедентен момент в тази страна. Най-голямата заплаха днес не е изменението на климата, нито замърсяването, нито наводненията или пожарите.

Най-голямата заплаха е, че имаме хора, отговарящи за важни неща, които не вярват в науката.

Той продължи да критикува онези политици, които оставят „политическия или икономическия личен интерес да омаловажава или да намалява разумното научно разбиране за причините и последиците от човешкото влияние върху околната среда“.

Харисън Форд е изпълнителен вицепрезидент на Conservation International, организация, която отпразнува своята 30-та годишнина на събитието.

Групата има за цел да опази природата и специално се фокусира върху темата „Няма гори, няма бъдеще“, като обръща най-голямо значение на тропическите гори на Амазония и значението им за справяне с изменението на климата.

Аз съм тук тази вечер по една причина: дълбоко ме е грижа за естествения свят. Не става въпрос за мен, а за този свят, който ще оставим зад гърба си. Ако не спрем разрушаването на природата, нищо друго няма да има значение.

Работата няма да има значение, нашите икономики няма да имат значение, нашата свобода и етика няма да имат значение, образованието и потенциалът на нашите деца няма да имат значение, мирът няма да има значение, ако успеем да отнемем способността на един здрав природен свят да поддържа човечеството, нищо друго няма да има значение.

Форд е дълбоко ангажиран в екологичната кауза в продължение на няколко десетилетия, среща се с депутати, бизнесмени и общности, за да обсъди как да подобри политиката и практиките за опазване на природата.

Освен моето семейство, това дело е най-важното в моя живот. Природата няма нужда от хора, хората се нуждаят от природа.

по материали на hollywoodreporter.com

Вижте още: Жените живеят в по-голяма бедност – от 1,4 милиарда бедни на земята 70% са жени