.

Девите са известни с това, че са аналитични, работливи и прецизни. Въпреки това, те могат да бъдат и критични, педанти и перфекционисти.

Ето някои от най-лошите черти на Дева:

Критични:

Девите са много критични към себе си и към другите. Може да им е много трудно да не забелязват грешките, и са склонни да посочват недостатъците на другите. Тази критичност може да бъде болезнена и вредна за отношенията.

Педантични:

Девите могат да бъдат абсолютни педанти за всичко. Те може да имат трудности да видят голямата картина и прекалено се задълбочат в детайлите. Тази педантичност може да бъде досадна и изнервяща за другите.

Перфекционисти:

Девите са перфекционисти. Те може да си поставят нереалистични стандарти за себе си и за другите, и може да не могат да се отпуснат или да се наслаждават на живота, освен ако всичко не е перфектно. Този перфекционизъм може да бъде стресиращ и изтощаващ и може да доведе до тревожност и депресия.

Съдещи:

Девите могат да бъдат много крайни. Те може да имат трудности да видят нещата от гледна точка на другите и може да са склонни да съдят хората. Тази крайност може да бъде болезнена и отчуждаваща за другите.

Срамежливи:

Девите могат да бъдат много срамежливи. Чувстват се неловко да говорят в групи и може да избягват социални ситуации изцяло. Тази срамежливост може да затрудни Девите да създават приятелства и да изграждат взаимоотношения.

Разбира се, не всички Деви имат тези отрицателни черти. Но те са някои от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват Девите.

Ако сте Дева, важно е да сте наясно с тези черти и да работите за тяхното преодоляване.

Ето някои съвети за преодоляване на най-лошите черти на Дева:

Бъдете по-приемащи:

Един от най-добрите начини за преодоляване на критичността е да бъдеш по-приемащ към себе си и към другите. Това означава да приемаш, че всички правят грешки и да бъдеш готов да се отървеш от миналото.

Освободете се от постоянното взиране в детайлите:

Ако си педант, опитай се да се отървеш от детайлите и да се съсредоточиш върху голямата картина. Това означава да не се задълбочаваш в малките неща и да бъдеш готов да приемеш, че нещата не винаги са перфектни.

Изградете си по-реалистични стандарти:

Ако си перфекционист, опитай да намалиш стандартите си. Това означава да приемеш, че не си перфектен и да бъдеш готов да се откажеш от необходимостта всичко да бъде перфектно.

Бъдете по-отворени към нови неща:

Ако сте крайни, опитайте се да бъдете по-отворен към нови неща. Това означава да се опитвате да виждате нещата от гледна точка на другите и да бъдете готови да приемете, че няма един-единствен правилен начин за правене на нещата.

Излезте от черупката си:

Ако си срамежлив, опитай да излезеш от черупката си. Това означава да се принуди да говориш в групи и да се поставяш в социални ситуации, дори ако не се чувстваш комфортно.

Ако можете да преодолеете тези отрицателни черти, ще станете по-балансирана и успешна Дева.

Девите са сложни личности както с положителни, така и отрицателни черти. Важно е да бъдете наясно с двете страни на личността на Дева, така че да можете да оцените доброто и да работите за преодоляване на лошото.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм: