.

Как да определиш за какво си струва да те е грижа?

Начинът, по който харчиш парите си, показва какво е важно за теб. Ако да изглеждаш добре е от особено значение за теб, то парите ти ще бъдат похарчени в мола.

Ако сигурното финансово бъдеще е важно за теб, то парите ти ще бъдат спестени и инвестирани. Виждаш колко е просто, нали?

Ако харчиш всичките си пари по магазините, то тогава на теб не ти пука за спестяването на парите ти.

С други думи, не те интересува дали бъдещето ти ще бъде финансово осигурено, защото харчиш парите си по начин, който доказва това твърдение.

Нека разширим тази теория извън парите.

Ако пушиш, то тогава на теб не ти пука дали ще живееш дълъг и здравословен живот. Как е възможно? Знаеш, че цигарите ще повлияят на качеството на живота ти и ще го съкратят значително.

Да, ама на теб не ти пука за това. Пука ти за цигарите. Интересуват те повече тези моменти на лъжливо задоволство, отколкото здравето ти или семейството ти.

Ако не четеш, не учиш и не се опитваш да разбереш как да успееш повече, то на теб всъщност не ти пука за успеха ти.

Ако ядеш като прасе и в края на краищата изглеждаш като прасе заради това, то тогава на теб не ти пука за здравето ти и за това да изглеждаш добре.

Освен това ти е все едно и за семейството ти, в противен случай не би избрал съзнателно да умреш по-рано, отколкото би могъл да живееш.

Ето! Виждаш ли каква е логиката? Когато влагаш времето, енергията и парите си в някаква област от живота си, тази област е от значение за теб?

А ако не влагаш време, енергия и пари в дадена област от живота си, то е защото не ти пука за нея.

Нека да позадълбаем малко.

След като обикновените родители прекарват само три минути и половина седмично в незначителен разговор с децата си, това означава, че на тях не им пука за децата им.

Ако пушиш, знаейки, че ще умреш по-рано, отколкото, ако не пушеше, значи не ти пука за живота ти.

Ако избираш да гледаш телевизия, вместо да четеш книга, която може да ти помогне да си намериш по-добра работа, тогава е ясно, че не се интересуваш от това да осигуриш бъдещето на семейството си.

Ако не полагаш усилия да вършиш работата си по най-добрия възможен начин, е очевидно, че не ти пука за тази работа.

Ако не плащаш сметките си навреме, то на теб ти е все едно, че не държиш на думата си и че ти липсва почтеност.

Ако не гласуваш на следващите избори, значи не те е грижа за управлението на страната.

Ако не отделяш време да казваш на съпруга си, че го обичаш или да показваш на съпругата си колко държиш на нея, или да полагаш усилия те да разберат, че са важни за теб, то тогава трябва да е вярно, че просто не ти пука за тях.

 „Не всичко е черно и бяло, Лари.“

О, напротив, такова е. Престани с тези глупости, че животът не е само черно и бяло. Нещата са или правилни, или погрешни, или добри, или лоши, или бели, или черни.

Спри да се опитваш да оправдаеш като логично поведението си, поставяйки го в сивата зона. Когато се сблъскат с отговор, който не искат да дават, хората винаги казват: „Това е някъде по средата, в сивата зона.“

Няма такава зона. Започни да мислиш повече в крайности за начина, по който трябва да вкараш живота си в ред, и ще откриеш, че така е много по-лесно.

По-лесно е и да се вземат решения, когато използваш абсолютни категории. Твоите извинения повече няма да издържат, а това ще те тласне по-бързо към успеха.

Момент, казваш ми, че на теб ти пука?

Глупости. Не ти пука, защото не влагаш време, енергия и пари в никое от тези неща.

Ако не влагаш време, енергия и пари в нещо, значи не ти пука за него.

Твоето време, енергия и пари ВИНАГИ отиват в това, което е важно за теб.

Източник: „Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!“

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Ако нещо звучи прекалено добре, за да е истина, най-вероятно не е – ЛАРИ УИНГЕТ