.

Има някои личности, с които ни става любопитно да разговаряме. Няма значение как изглеждат – може да са изключително красиви, или пък съвсем обикновени на външен вид.

Те не се натрапват преднамерено с присъствието си, но получават желания от мнозина жадни за внимание ефект – другите да ги слушат и после да помнят какво са им казали, да ги цитират по-късно, да си ги спомнят задълго.

Какви са общите черти на тези интересни хора?

Те са дарени със специален магнетизъм. Обикновено разказват невероятни истории, или са водили необичаен начин на живот.

Грабват вниманието, защото се вижда, че по принцип са любопитни към живота.

Интересният човек е такъв, че винаги е въодушевен да изследва света и тази негова енергия се излъчва към околната среда. Всъщност, всички можем да бъдем такива.

Има някои хора, които са изначално интересни. Други стават такива по стечение на обстоятелствата, след като са срещнали трудности и се е наложило да намират необичайни решения.

Интересните хора имат някаква страст и заради нея животът тече във вените им. Те нямат интереси, те имат страст, на която се отдават напълно. Илон Мъск, един от най-интересните хора на планетата, казва:

Хората трябва да преследват това, което ги влече, защото то ще ги направи по-щастливи от всички останали.

Те обичат да опитват нови неща. След като установят какво искат, са достатъчно смели да направят нужното да достигнат там, където трябва.

Това често означава да изпробват нови неща, които първоначално може да изглеждат плашещи. Но самият акт да търсиш нови умения, които да усвоиш, е много полезен за настроението. Пабло Пикасо казва:

Не спирай да се самообразоваш. Не оставяй мозъка си без работа. Безделният мозък е ателието на Дявола. А Дяволът се казва Алцхаймер!

Така тези хора стават щастливи и магнетични, заради тази енергия на ентусиазма от новото, която те имат. И съответно, е много по-интересно да си около тях, отколкото около другите, унили или потънали в еднообразието хора.

Те не крият странностите си. Често имат необичайни предпочитания и не се вписват в нормата. Открити са и невъзмутимо заявяват кои са. Това привлича вниманието на всички.

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет например винаги е бил интересен за широката публика с несъответствието между вкусовете му и очакванията как може да се държи и живее един милиардер. Бъфет все още живее в същата си стара къща, която е купил през 1958 г. за 31 000 долара. Това изглежда странно от страна на втория най-богат човек на земята. И всички обръщаме погледи към него.

Те избягват живота в коловоз. Следват собствения си път. Не смятат, че има нещо лошо в това, което всички други правят, но те внедряват иновациите, като разчупват установеното, за да търсят нови, вдъхновяващи, въодушевяващи идеи.

Винаги се учат. За тях светът има безкрайни възможности. Любопитството към непознатото води до постоянно учене, захранвано от вечно желание да се открива непознатото.

Въпреки гения и постиженията си, Алберт Айнщайн например е успял да съхрани умението да се учудва и да си задава въпроси за света. Също както него, интересните хора са винаги в постоянно състояние на учуденост. Негови са известните думи:

Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.

Те споделят откритията си. Нещо, на което интересните хора се наслаждават толкова, колкото ученето на нови неща, е споделянето на откритията им с другите.

И не споделят, за да покажат всички интересни неща, които са направили, а споделят, за да им е интересно на другите хора.

Не се тревожат какво ще си помислят другите за тях. Нищо не е по-безинтересно от някой, който се сдържа от страх какво може да си помислят околните за него и заради опасения, че може да не го харесат. Сър Антъни Хопкинс казва по темата:

Моята философия е: Не е моя работа какво казват хората за мен и какво мислят за мен. Аз съм това, което съм и правя това, което правя. Аз не очаквам нищо и приемам всичко. И това прави живота ми по-лесен.

Интересните хора са верни на себе си, където и да са, с когото и да са, каквото и да правят. Те са автентични.