.

Неуспехите в любовта носят толкова разочарование, че са способни да ни откажат да вярваме в любовта. Но не бива да гледаме на тях само като на отрицателни събития в живота си, защото всеки неуспех е трупане на опит, който ни научава на нещо важно и полезно.

От неуспешната любов могат да се извлекат ценни уроци.

Съзнателно неуспешните връзки могат да бъдат разпознати още на първата среща. Не е необходимо да чакате години и месеци.

Слушайте сърцето си когато се срещнете за първи път. То със сигурност ще ви подскаже, че пред себе си имате човек, който няма да ви направи по-щастливи.

Дори най-силните връзки могат да се разпаднат за миг.

За да разберете това, достатъчно е само да се огледате. Повечето жени са имали любим мъж, с когото са преливали от щастие. И после, буквално за няколко дни или седмици, връзката се е превърнала в купчина пепел.

Психолозите отбелязват, че колкото и стабилни и „розови“ ни изглеждат отношенията, толкова по-голяма вероятността е в тях да има едва забележими пукнатини, които в крайна сметка се превръщат в огромни ями. Това означава, че всяка връзка изисква постоянна работа. Най-важното е да има комуникация и партньорите да се изслушват един друг.

Трябва да сме по-гъвкави

Без тази черта на характера е просто невъзможно да се задълбочи връзката. Ако всеки дърпа чергата към себе си, тогава нищо добро няма да излезе от това.

Способността за компромис е в основата на силния брак. Там, където егоизмът процъфтява, любовта неизбежно рухва. Тази проста истина трябва да бъде запомнена веднъж завинаги.

Ако връзката е мъртва, не се опитвайте да я съживите

Най-голямата грешка на хората е, че изчакват любовта да умре напълно и едва тогава започват да й правят „изкуствено дишане“. Опитайте се да решавате проблемите, когато възникнат, а не ги отлагайте за времето, когато вече всичко става безсмислено.

Както показва практиката, когато се премине определена граница, просто е невъзможно да се върне всичко към нормалното. Такъв момент е загубата на доверие или жестокост (нападение, обиди, умишлено предателство, изнудване, манипулация).

Не бива да се задоволяваш с малко

В любовта в никакъв случай не бива да си казвате нещо от рода на „добре, но той печели много от мен“. Не трябва да има компромиси и оправдания за жестокостта и безхаберието.

Любовта носи топлина и увереност в бъдещето. Ако хората имат трудности един с друг, трябва да седнат и да разрешат проблема. Ако не става, по-добре да не сте заедно.

Не прехвърляйте отговорността на другите

Фактът, че сте се разделили, не значи, че единият е по-виновен от другия. При раздяла винаги и двамата партньори са виновни. Проблемите не се появяват само по вина на единия.

Дори ако любимият човек много обича да показва характер, това не означава, че можете да го обвинявате за това, освобождавайки се от всякаква отговорност. Както казват опитните двойки, любовта изисква образование. Обучавате себе си и своята сродна душа. Веднага след като процесът на подобрение спре, започват проблеми, кавги и недоразумения.

Не се предавайте лесно

Всички говорят да пуснем да си ходи този, който не ни подхожда, но първо трябва да се борим за любовта си. Не бива да оставяме съдбата да реши бъдещето на връзката. Важно е да се стремим да коригираме ситуацията, да се опитаме да се променим към по-добро.

Да, психолозите постоянно казват, че не можеш да промениш някого насила. Но има голяма разлика между това да се опитваш да промениш човек и да му помогнеш да работи върху себе си. Не се отказвайте, докато не се опитате да помогнете на половинката си да стане по-добър човек. Мнозина, които бързо са се отказали, после горко са съжалявали.

Щастието е наш личен избор

С течение на времето хората разбират, че за да бъдат щастливи, не се нуждаят от богат мъж или жена с неземна красота. Съпругът ви не ви дължи нищо. Само вие можете да направите себе си щастливи.

На всяка крачка можете да срещнете разочаровани в любовта, при които отначало всичко е било уж наред, а след това се е оказало, човекът не е същият, какъвто е се е представял. Ние се променяме, така че трябва да приемем този факт. Тоест, да обичаме своята сродна душа такава, каквато е.

Най-важното е да бъдете честни със себе си и с любимия човек. Ако видите проблем, тогава трябва да ги споделите с него. Всяко забавяне може да се окаже фатално.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

източник: happy-woman.bg