Мерилин Монро е имала тежко детство, голяма част от което прекарала в дом за сираци. Майка й страда психично заболяване, а баща й така и не се появява в живота й.

Тя е вечният секс-символ и икона. И днес мнозина продължават да се интересуват от нея. Искат да знаят какъв е бил личният й живот, да се докоснат до загадката на нейната личност – загадката зад мита.

Още приживе ѝ се приписват качества, които я правят уникална и я издигат на пиедестал. Тя умира на 36 години – много обстоятелства около смъртта й остават неизяснени. Мерилин Монро се превръща в легенда.

Аз съм егоистична, нетърпелива и малко несигурна. Правя грешки, губя контрол и от време на време съм трудна за справяне. Но ако не можеш да се справиш с мен, когато съм най-лоша, тогава е адски сигурно, че не ме заслужаваш, когато съм най-добра.

Кучетата никога не ме хапят. Само хората.

Вярвам, че всичко се случва с причина. Хората се променят и така се научаваш да израстваш; нещата тръгват на зле и тогава започваш да ги цениш когато вървят добре; вярваш на лъжи, и така евентуално се научаваш да не вярваш на никого, освен на себе си; и понякога добрите неща се разпадат, за да могат по-добри да се появят на тяхно място.

Някои ще ти бъдат приятели – или поне ще се преструват на такива. Но помни, някои ще идват, други ще си отиват. Тези, които остават с теб въпреки всичко, това са истинските ти приятели. Не се отказвай от тях. Също помни, сестрите са най-добрите приятели на света. Колкото до любовниците, те също ще идват и ще си отиват. И скъпа, мразя да го казвам, но повечето от тях – всъщност всеки един от тях, ще разбива сърцето ти, но ти не можеш да се предаваш, защото ако се предадеш, никога няма да намериш своята сродна душа. Никога няма да намериш тази половинка, която те прави цяла и това се отнася за всичко. Само защото си се провалила веднъж, не означава, че ще се проваляш във всичко. Продължавай да опитваш, дръж се, и винаги, винаги, винаги вярвай в себе си, защото ако ти не вярваш, тогава кой би? Затова дръж главата си изправена, вдигни брадичката и най- важното, продължавай да се усмихваш, защото животът е нещо красиво и има толкова много причини да се усмихваш.

Винаги се чувствах несигурна и излишна, но най- вече уплашена. Предполагам, че исках любов, повече от всичко друго на света.

Често е напълно достатъчно просто да съм с някого. Нямам нужда да го докосвам. Нито да говоря. Чувство преминава през двама ни. Ти не си сам.

Аз съм провал като жена. Мъжете очакват наистина много от мен, заради образа на секс-символ, който са си изградили за мен – и който аз сама съм изградила за себе си. Очакват да чуят камбанен звън, но анатомията ми е като на всяка друга жена.

Истината е, че никога не съм заблуждавала някого. Оставих хората сами да се заблуждават. Те не се интересуваха да открият коя съм и каква съм. Вместо това си създаваха свой образ за мен. Не искам да споря с тях. Очевидно обичаха някой, който аз не бях.

Понякога се натъжавам, защото бих желала да срещна някого, който да ме приеме такава, каквато съм. Приятно е да караш хората да бленуват, но ти се иска да те приемат заради самата теб.

По-добре е да си нещастен сам, отколкото нещастен с някого.

Никога не съм свиквала да бъда щастлива, така че това не бе нещо, което някога съм взимала за даденост.

Когато си още млад и здрав можеш да планираш собственото си самоубийство в понеделник, но в сряда… в сряда се смееш отново.

Приятелството е най- доброто нещо, което съществува в света. Приятелите винаги ще са там за теб. Не се тревожи за фалшивите. Тревожи се за хората, които винаги са пазили гърбът ти и никога не са се отнасяли лошо с теб. Винаги помни, че това са истинските ти приятели. Никога не ги приемай за даденост, защото един ден ще изгубиш истински приятел заради действията си. Когато видиш добър приятел дръж се за него.

Твърде често хората не осъзнават какво имат, докато не го загубят, те са твърде твърдоглави да кажат „Съжалявам, не бях прав”. Нараняват тези, които са най- близки на сърцата им и често оставяме най-глупавите неща да ни разделят.

Аз неизменно закъснявам за срещи – понякога почти с два часа. Опитах да променя навиците си, но нещата, които ме карат да закъснявам са твърде силни и твърде приятни.

Ако спазвах всички правила нямаше да стигна до никъде.

Обичам да правя неща, които няма да минат, без да са цензурирани…

Несъвършенството е красота, лудостта е гениалност и е по-добре да бъдеш абсолютно нелеп, отколкото абсолютно скучен.

Често съм стояла мълчаливо на някое парти, слушайки с часове, как моите филмови идоли се превръщаха в празни и малки хора.

Аз съм добра, но не съм ангел. Прегрешавам, но не съм дявол. Аз съм просто малко момиче, в големия свят, опитващо се да намери някой, когото да обича.

Не прощавам на хората, защото съм слаба, прощавам им защото съм достатъчно силна да знам, че хората правят грешки.

Тук се плащат хиляди за целувка и 50 цента за душата ти. Знам го, защото често се отказвам от хилядите, за да запазя това, което струва 50 цента!

Момчетата мислят, че момичетата са като книги. Ако корицата не хваща окото, няма да се поинтересуват да прочетат какво има отвътре.

Умното момиче целува, но не обича, слуша, но не вярва и си тръгва, преди да си тръгнат от нея!

Не знам кой е изобретил високите токчета, но всички жени му дължат много.

Дай на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света!

Ние всички сме родени сексуални същества, слава Богу. Но е жалко, че много хора презират и смазват тази природна дарба.

Ако можеш да накараш едно момиче да се смее, можеш да я накараш да направи почти всичко.

Мъжете, които мислят, че миналите любовни истории на жената, правят по-малка любовта й към тях, обикновено са глупави и слаби. Една жена може да даде нова любов на всеки мъж, който обича, при условие, че не са твърде много.

Истинският любовник е мъж, който може да те разтрепери, докосвайки лицето ти или усмихвайки се в очите ти, или просто гледайки съсредоточено в пространството.

Мъж – това е човек, който винаги забравя рождения ти ден и никога не изпуска случай да назове възрастта ти.

Не възразявам да живея в мъжки свят, стига да мога да бъда жена в него.

Колко грешно е жената да очаква мъжът да и изгради светът, който желае, вместо сама да го създаде.

Любовта и трудът са единствените стойностни неща в живота. Трудът — това е своеобразна форма на любов.

Мисля си, че ако другите момичета знаеха, колко зле бях, когато започвах, щяха да се окуражат.

Всички трябва да започнем да живеем преди да станем твърде стари. Страхът е глупав. Също и съжаленията.