.

Тя е игрива, неспокойна, нервна, дори истерична, но очарователна, магнетична и силна.

Много от почитателите й подозират, че неподправената й игра се дължи на това, че тя играе самата себе си, или че всъщност не играе, а просто се снима такава, каквато е.

Какво по-хитро от това да намериш себе си на екрана, без усилието да залагаш на школските методи за актьорска игра.

Жизнената блондинка с искрящи сини очи пленява всички със своята вътрешна сила и влияне. Мег Райън е в Класацията на 100-те най-влиятелни личности в Холивуд.

Не мисля, че съвременната жена осъзнава на какви забързани обороти живее, докато не спре за минутка и не осъзнае колко шумен и напрегнат е станал животът й и макар и неусетно, колко се е отдалечила от истински важните неща.

Идва един момент в живота ти, когато разбираш, че най-малките неща всъщност значат най-много.

Казват, че кавалерството е мъртво. И това ни изпълва с недоволство срещу мъжете. Но кога за последно ти направи за себе си това, което очакваш от своя „кавалер”? Кога си купи цветя? Или билет за концерт? Кога си подари нова рокля?

Мисля, че най-важно, но и най-трудно за нас, жените, е да разширим перспективата си. Да се освободим от нещата, които ни ограничават. Да забравим за разбитото си сърце и преживените разочарования. И да бъдем отново себе си.

Всеки глупак може да бъде смел. Куражът обаче означава да те е страх и въпреки това да продължиш напред.

Сигурно някои хора ще ме помислят за луда, след като разберат колко много къщи съм ремонтирала. Но на мен много ми харесва. Мисля, че е свързано с това, че съм актриса и с живота, който водя. Когато си актьор, рядко имаш контрол над нещо. Казваш думи, които някой друг е написал. Правиш това, което ти казват да правиш. Стоиш в стая, която някой друг е обзавел, участваш в създаването на реалност, която някой друг е измислил и иска да види. Но когато правя ремонт, аз поемам контрол над нещата, така мога да покажа на света моята визия, а не нечия друга.

Никога не съм искала да съм актриса. В училище се занимавах с журналистика. Основната ми цел на 18 години беше да стана журналистка. В началото се снимах в рекламни клипове само за да мога да си платя образованието по журналистика в Ню Йорк.

Все още съм раздвоена по отношение на славата. С времето се научих, че не е от значение колко си успешен и известен, защото на следващата крачка може да направиш фатална грешка за кариерата си. Мисля, че в живота бих била по-щастлива, ако съм журналистка.

Майчинството ме промени страшно много. В живота ти се появява човек, за когото си готова да направиш всичко, абсолютно всичко. И изведнъж виждаш истинската жена в себе си. И разбираш, че щастието ти вече не зависи от някой мъж. Или от парите ти. Или от работата ти. Щастието ти е точно тук, пред теб, в очите на едно малко същество…

Да си работеща майка, за съжаление, означава винаги да разочароваш някого. Най-вече теб самата. И няма какво да направиш. Просто трябва да го приемеш. Приеми, че не си перфектна и никога няма да бъдеш. Най-доброто, което можеш да направиш, е да бъдеш себе си.

Когато се събудиш, когато наистина се събудиш за живота, душата ти триумфира. Чувстваш някакво огромно освобождаване – от грешни представи за това какво представляваш и как трябва да живееш, представи, натрапени ти от други или от самата теб. Тогава интуицията ти се събужда и сякаш започваш да виждаш всичко по-ясно. Започваш да живееш. Без съжаления и чувство за вина. Без страхове. Просто да живееш. 

Искам да кажа на мъжете: колкото повече жени назначавате във вашите компании, толкова по-голям е шансът да промените света.

Искам да кажа на жените: отстоявайте правата си, развивайте уменията си, бъдещето на света е във вашите ръце.

Обичам да правя филми за жени. Жени, които не познават достатъчно себе си и които сега се преоткриват. Жени, които имат нужда да чуят гласа си… Истината е, че нас, жените, ни възпитават първо как да се социализираме – как да сме мили, как да се харесаме на останалите. После ни учат как да се грижим за мъжа до себе си. Но не ни учат как да сме мили със себе си и да се харесаме на себе си. Как да се грижим за себе си. Това е моето послание към жените: преди да мислите за другите, помислете за себе си!