.

Представителите на зодия Риби са сред най-трудните за разбиране хора. Всеки, който си има взимане-даване с човек от тази зодия, рядко знае какво става в главата му.

Ако пък самите вие сте Риби, вероятно често ви се случва да се чувствате неразбрани и това е съвсем обяснимо.

Ето осемте причини, заради които Рибите са трудни за разбиране:

Рибите са 12-ят знак от зодиака

Те съчетават в характера си по малко от чертите на останалите 11 знака. Ето защо Рибите всеки път са в неспираща вътрешна борба как да реагират. Което прави задачата да бъдат разбрани от останалите наистина трудна.

Рибите са доста нерешителни. Понякога им е трудно да отстояват себе си, ако в това се крие риск да обидят някого.

Приятелят ви Риби, винаги ще каже „да“, дори ако по-късно му се наложи да откаже. Което пък го кара да се чувства виновен.

Тази вътрешна борба кара Рибите да премислят всичко. В същото време обаче са ужасно импулсивни.

Рибите непрекъснато търсят предизвикателства

Рибите обичат новите неща, тъй като притежават висока степен на отвореност към опит и нови преживявания. Лесно се отегчават, затова имат нужда да бъдат провокирани.

Най-щастливи са, ако имат с кого да споделят този нов опит.

Ако сте прекалено здраво стъпили на земята, бързо ще се отегчат от компанията ви. А вие дори няма да разберете каква е причината за промяната в тяхното отношение.

Рибите са състрадателни и съпричастни

Те са способни да плачат дори на реклами!

Понякога изглежда, че състраданието на Рибите към непознати е малко в повече. Особено в днешно време. Но това всъщност е нещо хубаво. И напълно искрено. Особено ако в този момент имате нужда от човек, който да бъде състрадателен към вас.

Нерядко поставят чувствата на другите пред своите. И това не е никак добре за тях, защото тогава остават да се тормозят със собствените си пренебрегнати емоции и така трупат негодувание.

Добре е, ако в някакъв момент се затворят, да се замислите – може би имат нужда да споделят емоционалния си товар, който са игнорирали, докато са облекчавали вашия.

Рибите трудно разграничават действителността от фантазията

По сърце Рибите са мечтатели. Те са под влиянието на Юпитер и Нептун, а последният отговаря именно за илюзиите.

Рибите се хвърлят от една цел към друга, макар понякога тези цели да изглеждат просто невъзможни. Но не и за Рибите. За тях мечтаната цел е толкова реална, колкото и самата действителност.

Рибите обичат да са сами

Не си мислете, че компанията ви им е неприятна. Просто имат нужда от усамотение. Ако за вас да сте сами в стая би било потискащо, за тях е добре дошло. Рибите обичат да се губят в мислите си, спомените си, плановете си.

Рибите са по-скоро интровертни, отколкото екстровертни

На пръв поглед са общителни, но изведнъж усещате, че започват да странят от останалите. Това е, защото вътрешният им свят често взима превес и те имат нужда да се изолират от света около себе си.

Рибите са душата на компанията, но в същото време се чувстват неловко, когато останат с хора, с които слабо се познават.

Понякога това им държане изглежда като превзето или пък надуто.

Рибите защитават всеки

За тях „невинен до доказване на противното“ е основно вярване. Нищо чудно човекът, който за първи път го е казал, да е бил Риби. Рибите не понасят несправедливости и ще се борят със зъби и нокти винаги, когато се озоват в такава ситуация.

Рибите са прекалено чувствителни

Внимавайте! Думите или действията ви могат дълбоко да ги наранят, дори ако не го покажат веднага. С времето обаче ще усетите как все повече се отдалечават от вас. Не се чудете защо – направили сте нещо, с което сте ги засегнали.

автор: Илая Джоунс, източник:  elitedaily.com