.

Не е лесно да обичате силен човек. Той не може да бъде контролиран. Той винаги слуша своя глас и неговата светлина заслепява вашата. Той не слуша и не изпълнява, не живее в сянка и е щастлив, въпреки трудностите.

Силният човек е неудобен за обичане: Той не може да бъде контролиран!

Често казваме, че искаме силен човек до себе си. Но когато го срещнем, се оказва твърде труден за обичане. Той има характер, живее според своите разбирания и не се поддава на натиск.

Не можем да го манипулираме, не можем да го променим и шлифоваме по наш вкус. Налага се да се съобразяваме с него, да го изслушваме, да го впечатляваме.

Налага се да даваме повече от себе си, да се контролираме и да не изпускаме нервите си. Защото той знае точно кой е и няма да позволи да си играем с него.

Много по-лесно ни е да обичаме мекушавия човек. Този, който можем да контролираме, над когото да доминираме с лекота. Този, който изпълнява желанията ни и се съобразява с капризите ни. Този, който ще ни прости всички грешки, дори да не съжаляваме за тях.

Силният човек ни „зашлевява” с истината, изтъква недостатъците ни. Той не ни спестява с нищо, защото това е неговият начин да ни помогне да станем по-добри. Но това е болезнено. Налага се да излезем от зоната си на комфорт. Налага се да работим над себе си. И това понякога не ни харесва.

Силният човек има съвест. Той ще постъпи така, както реши, дори да не сме съгласни с това. Той ще помогне, когато егоизмът ни кара да се противопоставим. Той ще протегне ръка на нуждаещ се, дори да ощети себе си.

И ако ние искаме всичко само за себе си, това ще ни разтърси из основи.

Източник: Lifezone.bg