.

Представителите на зодия Стрелец /23 ноември – 21 декември/ са символ на движението, номадските инстинкти, будните рефлекси и независимостта.

Те са родени през тази част от годината, когато слънцето застава ниско на небосклона, става все по-тъмно и тъмно и зимата настъпва.

Знакът е променлив, тъй като е разположен между края на есента и началото на зимата.

Огненият Стрелец е ентусиазиран, щедър и уверен, защото е като същински въглен – тлее в пепелта и никога не умира.

Символично изображение на знака

Ако кардиналният огън символизира огнения Овен, а постоянният огън представя благородния и великолепен Лъв, то променливият огън е символ на Стрелеца.

Той е кентавър, наполовина кон, наполовина човек, чиито копита са стъпили здраво на земята, гледайки към небето с лък в ръка и целещ се към звездите.

Родените под този знак притежават силен инстинкт и чувственост. Те са независими, амбициозни и приключенски настроени.

Стрелецът е в аналогия с Юпитер /Зевс, цар на Олимпия, бог на небето и мълнията.

Мъжът Стрелец

Той е спортен тип, добре сложен и мускулест. Колебае се между коня, който е с квадратна форма, и стрелеца, който е по-висок и слаб.

Мъжът Стрелец е авантюрист в истинския смисъл на думата и разчита не само на късмета си, но и на собствените си способности.

В живота

Подходящи професии за него са всички онези, които го поставят в контакт с други хора. Ще го откриете в бизнеса, но също така е отличен журналист, пишещ за външна политика или икономика.

Мъжът Стрелец може да бъде преводач, да работи в туристическа агенция или като аниматор.

Той е интелигентен, блестящ мъж, който винаги получава похвали, отличия и награди за добре свършената работа.

В любовта

Когато е влюбен, той мисли само за своята избраница, отговаряйки на всяко нейно желание и задоволявайки всички нейни капризи.

Но спира да я обича също толкова внезапно, колкото започва.

Не си правете илюзии, че можете да промените нещата, защото ако съзнанието му е другаде, той ще е с вас само и единствено по задължение.

Но, ако вие сте единствената, той ще бъде примерен съпруг и грижовен баща, който ще се грижи за възпитанието на децата си и ще им дава най-добрите съвети.

Жената Стрелец

Тя е емоционална, пътува много и не полага никакви усилия, за да привлече вниманието на мъжете около себе си.

Жената Стрелец има красиви очи и усмивка, но както се смее през сълзи, така може и да се разплаче неистово, тъй като е твърде подвластна на своите емоции.

В живота

Тя е любопитна и се интересува от сериозни теми като история, философия и религия.

Притежава качествата, присъщи за мъжа Стрелец, и често ще избира кариерата пред личния си живот.

Тя е ентусиазирана дама, която знае как да ръководи и да убеждава останалите хора.

В любовта

Докато е млада, тя следва своите идеали, цели и вътрешни убеждения и ще даде всичко от себе си за първата си любов, след което ще остане много разочарована.

От този момент нататък тя ще избере по-реалистично съществуване и въпреки това може да има приключенски живот, бурна любов, но и ще сменя често своите интимни партньори.

Проблемът при тези жени е, че плашат мъжете.