.

Джон Бон Джоуви расте с мечтата да стане рок-звезда. Ходи на училище от 8 сутринта, след като е свирил от 3 часа сутринта без да е спал.

Малко по-късно среща Доротея Хърли в часа си по история и, както той казва, „се хвана за нея с две ръце и никога не я е пускал“. Заедно имат четири деца, за които той казва „децата ми са най-добрите ми хитове“. Семейството е много важно за него и е със съпругата си вече повече от 40 години.

Джон пише и записва над 50 демо-записа през периода 1980 – 1983 г. с надеждата за пробив.

На 14 март 1983 г. той сформира една от най-обичаните рок групи на всички времена – „Бон Джоуви”.

Освен музикант, Джон Бон Джоуви е и актьор. Участвал е в сериалите „Али Макбийл“ и „Сексът и градът“. Притежава и отбор по американски футбол – Филаделфия Соул, заедно с Ричи Самбора.

Джон Бон Джоуви притежава верига ресторанти за бедни хора, където всеки, който не може да плати за ястието си, има възможност в замяна да измие чиниите в кухнята или да свърши някаква друга полезна дейност.

Неведнъж е споделял пред медиите, че е кръвен роднина на великия певец Франк Синатра.

На 9 май 2009 г. Джон е въведен в „Залата на славата“ на Ню Джърси. На 18 юни 2009 г., заедно със Самбора е въведен в „Залата на славата на авторите на песни“.

Според списание Пийпъл е един от най-красивите хора за 1996 г., а през 2000 г. го определя за „Най-сексапилната рок звезда“.

Джон Бон Джоуви е един от малкото знаменитости, които успешно съчетават различни сфери на дейност като творчество и бизнес, той движи рекламната кампания на собствения си футболен отбор, прави опити в политиката и в киното и се счита за най-примерният семеен мъж сред рок звезди.

Ето какво прави творческата енергия, когато е насочена в правилната посока.

Жените управляват света. Това не е толкова лошо, защото те знаят какво правят. Попитайте Адам. Попитайте Наполеон. Попитайте Ричард Бъртън и Ричи Самбора. Много Големи Мъже се пречупиха.

Имам жена, която обожавам. Без нея всичко ще се сгромоляса. Всеки ден носи някакво изкушение. Не го търся. Перфектен ли съм? Не. Но стремя ли се да си намеря любовница? Не!

Аз не живея в клишето” рок звезда”. Не смятам, че като певец на една рок банда задължително трябва да съм с дебела очна линия и да изхвърлям телевизори от прозореца в хотела. Това за мен е клише. Да бъдем една от най-добрите банди наживо и да пишем песни, които хората пеят вече 30 години – това е истинското и идва от най-чисто вдъхновение. Не се нуждае от клише. Ако пишеш хубави песни, които вълнуват хората, нямаш нужда от скандално поведение.

В мен живее артист, който иска, на всички около него да им харесва това, което правя. Също в мен живее и бунтар, който е готов да спори с всеки, на когото не му се нрави това, което правя.

Моля се всеки ден, по няколко пъти. Това ме успокоява. Не се моля за нищо друго, освен за здраве.

Този свят не ти дава нищо, което не може да си вземе обратно.

Някои постижения идват само с възрастта и опита.

Това, че някой има готини маратонки, съвсем не означава, че може да тича добре.

Ако някой се чувства длъжен да ви обяснява колко е успешен, то знайте, че всъщност не е толкова успешен…

Не можеш да спечелиш битката, ако не си се отървал от страха от поражението.

Нищо не е толкова важно, колкото страстта. Без значение какво искате да правите с живота си, правете го със страст.

В нито един момент недей да се чувстваш твърде добре по отношение на това кой си, защото може да пропуснеш възможността да станеш онзи, който искаш да бъдеш.

Успех – това е, когато девет пъти си паднал, но десет пъти си се изправил.

Чудесата се случват всеки ден. Променете възприятието си за това какво е чудо и ще ги видите около вас.

Музиката – това е нещото, в което може да намерите подкрепа в трудни моменти и именно тя е виновна за промяната в живота на много хора.

Вярвайте в любовта. Вярвайте в магията. По дяволите, вярвайте и в Дядо Коледа. Вярвайте в другите. Вярвайте в себе си. Вярвайте в мечтите си. Ако не го правите, кой ще го направи?!