.

ОВЕН

През месец май голям акцент от вашата астрологична карта ще получи сектора, отговарящ за доходите, идващи от работа и на ценностната система.

Ще бъдат поставени въпроси за вашата ефективност и удовлетвореност. Ще имате нужда от потвърждение за вашите качества и възможности за по-добро заплащане.

Управителят ви Марс преминава през вашия знак и ви прави изключително активни. Най-успешните за вас дни са 17-18 май. Това са дните, в които можете да се представите в най-добрата си светлина.

Може да очаквате с нетърпение да срещнете много нови хора от различни култури, които ще донесат много вълнение и нов мироглед в живота ви. Както се казва, най-хубавите неща са непланираните и този период директно насърчава спонтанните решения. Затова се възползвайте максимално от това и се опитайте известно време да правите това, което интуицията ви подсказва.

ТЕЛЕЦ

Голям акцент на месец май ще бъде именно вашия знак Телец. Новолунието на 8 май ще донесе раздвижване при вас като нови идеи и нов импулс и нещо, което ще желаете да изградите по абсолютно нов начин в сравнение с всичко, което сте правили през миналите години. Това е само етап от цяла поредица събития.

Ще търсите повече индивидуалност, повече свобода, ще търсете реализация на идеите си на практика.

Марс ще влезе в Овен и така ще активира вашата къща на подсъзнателното. Възможно е да се събудят стари врагове и уж отминали вражди.

Хем ще имате нужда да сте активни, хем ще разбирате необходимостта от отдръпване. Вероятно у вас ще се появи желание да пътувате към далечно място.

В края на месеца вашия сектор на кариерното развитие и финансовия ви сектор ще са в хармония, което позволява професионално израстване.

БЛИЗНАЦИ

Големият акцент на месец май е секторът от вашата карта, който отговаря за подсъзнателното и тайните. Възможно е да установите, че в рода или семейството е нужно да се преразпределят финансови средства.

Обърнете внимание на 17-18 май. Тези дни дават големи възможности, свързани с разкриването на тайни, както и с уреждането на юридически въпроси.

През Май 2024 година Близнаците ще се опитат да компенсират обкръжението си за конфликтите, които са провокирали през предходните месеци. Благодарение на Венера ще върви като по масло – ще ви даде търпение, отдаденост и безкористност. Но не очаквайте да поправите всичко с няколко сладки думи. Някои връзки просто са твърде разбити.

РАК

Акцентът през май е в сектора ви, който отговаря за приятелствата и социализацията. Желанието ви за обновление на приятелския ви кръг ще бъде удовлетворено. Ще имате желание да се срещате с нови хора.

Обърнете внимание на датите 17-18 май. На този ден е възможно внезапна поява на хора, които ще окажат голямо внимание върху живота ви, хора, които ще споделят вашите идеи.

Можете да получите достъп до човек, който е високо в социалната йерархия. Използвайте тези дни за завързване на контакти.

Секторът на вашата кариера и социален статус бива акцентиран от Марс от началото на май до първите десет дни на юни. Очаквайте раздвижване в тази област. Пълнолунието на 23 май ще активира възможностите за нова работа или промяна в условията на сегашната ви работа.

ЛЪВ

Големият акцент през май при вас е в сектора на кариерата и социалния статус. Ще имате достатъчно ентусиазъм, за да приложите плановете си на практика. Всичко това ще има ефект при вас за следващите няколко години. Ще имате възможност да намерите вашата нова искра за вашата нова кариера.

Най-голям късмет носят дните 17-18 май. Другият сектор, който се активира е на договорите, общуването с чужденци, далечните пътувания, висшето образование. Активиран е и секторът на децата, любовта и креативността.

Можете да получите страхотни новини, свързани с поява на дете в семейството. Ще се стремите да държите семейството и личния си живот изолирано от чуждите погледи, от сплетни, клюки и интриги.

Там, в личен план също стартират трансформации и промени, предизвикани от чисто материален характер. Не позволявайте парите да стоят на пиедестал, пред любовта. 

ДЕВА

Акцент при Девите е поставен в сектора на договорите, юридическите дела, далечните пътувания, професионалната квалификация и висшето образование.

Новолунието на 8 май ще ви помогне да стабилизирате живота си, да си стъпите на краката и да тръгнете напред в една права, некриволичаща посока. И любовта, и службата ще се изпълнят с успех и просперитет, стига вие самите да подходите правилно и в двата аспекта.

Друг сектор, който ще бъде много активен е секторът на финансите и ценностната система, през който ще премине Марс. Най-успешни са дните 17-18 май. Използвайте шансовете, които предоставят тези дни. Начинанията ще са успешни.

Що се отнася до семейството, вие сте склонни да се отнасяте много внимателно към всички и да правите всичко възможно, за да избегнете конфликти. Въпреки това, понякога ще бъде по-добре да казвате нещата направо – по този начин можете значително да ускорите тяхното решение.

ВЕЗНИ

Голям акцент при вас има в сектора, който отговаря за споделените финанси и ceксуалността. Тези, които са във връзка ще се радват на вниманието на партньорите си, които ще почувстват необходимостта да се грижат за тях и да ги правят щастливи винаги.

Тези, които нямат партньор ще се радват на повишен интерес от противоположния пол, което ще повдигне самочувствието им.

Грижете се добре за здравето си, особено в края на май. Трябва да намалите консумацията на алкохол, тъй като следващото пълнолуние във Везни може да причини някои здравословни проблеми за бъбреците. Ако желаете, чаша вино може, но по-добре отложете партитата и тържествата за следващия месец.

СКОРПИОН

Акцентът при вас е върху сектора, отговарящ за партньорствата и съдружията. Дали ще са делови или интимни, звездите са на ваша страна. Ще започне процес, който ще развивате през следващите няколко години. Сега е моментът да реализирате собствения си потенциал чрез връзка със значим друг човек.

Работете върху баланса между личните ви интереси и цели в социалния си живот и тези на партньора ви. Акцентът трябва да бъде върху „ние“, а не върху „аз“. Ще надделява желанието да си сътрудничите и да помагате.

Прекарвайте повече време с хора, с които сте на еднакво интелектуално ниво или споделяте общо минало. 

По-дипломатични сте от обикновено – използвайте силата на думите, за да съветвате другите или да сключите примирие с хората, с които сте скарани.

Повишава се енергията ви за рутинните дейности и инициативността ви за работа, а сигурно имате и по-голямо натоварване от обикновено.

Ако имате разногласия и спорове на работното си място сега, те ще се дължат на извънреден стрес, конкуренция или прибързаност. Желанието ви е да вършите задълженията си независимо и никой да не ви командва.

СТРЕЛЕЦ

Голям акцент за май месец получава сектора от вашата карта, който отговаря за работата, рутината, здравето, начина на живот и ежедневието. 

Подходящо е да анализирате преживяванията си през последните месеци и да отделите ценното от безполезното. Вероятно ще бъдете по-критични от обикновено, но е необходимо да разберете какво работи за вас и какво не.

През този период вашето самочувтсвие и самооценка са свързани с работата и приноса ви за другите. Затова положете усилия за усъвършенстване на професионалните си уменията и подобряване на методите на работа. Имате възможност да увеличите продуктивността си като се фокусирате върху детайлите, които съставляват цялото.

Създаването на щастлива и хармонична работна среда, приятелски отношения с колеги, устройване на работното ви място са възможния ви фокус сега. Вашите таланти и умения ще бъдат оценени, но най-успешно ще изпълните задачите си, ако си сътрудничите и работите с група.

КОЗИРОГ

Акцентът през май за Козирозите ще бъде поставен в сектора, отговарящ за децата, романтичната любов и творческите занимания. Време е да излезете от черупката си, готови сте да изразявате себе си.

Това е много приятен период, когато сте вдъхновени емоционално и творчески. След период на търсене на сигурност, сега действате по-спонтанно и сте по-склонни да поемате рискове. Радвате се на своите творения, любовни връзки, деца и хобита.

През този период от годината искате другите да ви обръщат повече внимание и сте по-чувствителни, ако не ви ценят. 

Тайната за откриване на радост сега е да оставите вашето „вътрешно дете“ да се забавлява. Флиртувате повече от обикновено и сте склонни да поемате рискове не само в игрите и любовта, но и в самия живот. Като цяло се чувствате добре и носите радост край себе си.

Създаването на щастлива и хармонична работна среда, приятелски отношения с колеги, устройване на работното ви място са възможния ви фокус след 24 май. Романтичните и социални активности се въртят около работата ви, харесвани и уважавани сте. 

ВОДОЛЕЙ

Акцентът при вас пред май е върху сектора, който отговаря за дома, семейството, имота и най-близкото обкръжение. Вероятно ще работите за подобряване на сигурността си и над вътрешните си преживявания. Време е да пуснете корени и да откриете своята принадлежност – или поне да се замислите над тези теми. Може да поемете лидерската позиция в семейната си среда.

Но са възможни и конфронтации с членовете на семейството. Направете каквото е по силите ви, за да изградите доверие в семейния си живот и здрава основа за живота си. Така – независимо какво ще срещнете във външния свят през следващите месеци – ще имате сигурно място, където да се връщате.

Освен домашните дела, фокусът може да бъде върху развитието и подхранването на вашите житейски основи, които осигуряват вашия растеж. Това е периодът от годината, когато трябва да се съберете в себе си – да напълните своя кладенец, така да се каже.

Повишена е и склонността ви към суетене за най-незначителни въпроси. По-често сте разсеяни, особено когато обстоятелствата изискват да се придържате към рутината, затова сега не е най-добрият период за работа само върху една задача или проект.

Периодът е идеален за събиране на практична информация от обкръжението ви и околните хора, тъй като умът ви работи неутрално.

Сега повече ще цените естетиката край себе си и ако липсва хармония, ще направите всичко възможно, за да създадете спокойна и стабилна атмосфера. Може да имате желание да обзаведете дома си или да го декорирате с качествени и луксозни предмети. Възниква възможност да печелите пари от имоти, дизайн или домакинска работа. 

РИБИ

През май акцентът за Риби ще е върху сектора, отговарящ за комуникациите. Всякакви теми, свързани с документи, социални мрежи, интензивни контакти с братя и сестри или съседи, пътувания на кратки разстояния. Изследвате и търсите, създавате връзки и обръщате повече внимание на непосредствената си среда. Социалното взаимодействие е на фокус през този период и в по-голямата си част е безгрижно.

Отделете на другите повече време и внимание, за да забележите техните усилия за вас и да укрепите връзките си. Сега сте по-любопитни и наблюдателни от обикновено и може да сте доста ангажирани със задачи, документи, телефонни обаждания и неформални срещи. Изразходвате много енергия, за да разбирате непосредствената си среда и да се адаптирате към нея.

До 15 май Меркурий в Овен ще активира вашия втори дом. Това е силен период за анализиране на вашите доходи, потокът от средства и способността ви да печелите пари. Сега сте по-практични и рационални в отношението си към финансите.

С мислене, което е фокусирано върху ресурсите и личните ви ценности, това може да бъде ключов период за генериране на нови идеи за печалба. А печалбата може да дойде и чрез контакти и договори. Само избягвайте да се тревожите излишно за на тема пари. Нека разговорите са по-скоро практични, отколкото повърхностни или драматични.

През целия месец май 2024 Марс в Овенще активира вашата енергийна и финансова сфера. Имате повече сили и воля от обичайното за финансови начинания, но и да защитавате ценностите си. Това може да бъде много продуктивен период, ако проявите находчивост и се възползвате максимално от това, което притежавате. Внимавайте – това е време, когато импулсното пазаруване е в своя пик.