.

След „Първичен инстинкт“, Шарън Стоун е включена в списъка на списание „Пийпъл“ като един от 50-те най-красиви хора в света. 

През ноември 1995 г. получи звезда на Алеята на славата в Холивуд. През същата година, списание Empire я избра за една от 100-те най-секси звезди в историята на киното.

През октомври 1997 г. тя е класирана сред 100-те най-добри филмови звезди на всички времена.

Тя несъмнено е сред най-добрите актриси на Холивуд, пленила сърцата на феновете с талант, чар, харизма и красота.

Храня се правилно, спя, работя, щастлива съм. Имам прекрасно семейство, приятели. Аз избирам само най-доброто – хората и нещата, които ме зареждат с щастие и здраве.

Научих се да оставям негативните неща да си тръгват от живота ми. Научих се да помня миговете на щастие, защото само те с заслужават.

Провалих се в най-важните неща в живота си. Провалих се по отношение на здравето си, провалих се в брака си, провалих се във всичко. Но се изправих и продължих.

Винаги трябва да се бориш в този долен свят. За щастие, това е специалността ми. Аз съм неразрушима.

В този живот не е важно как падаш, а как ще се изправиш отново на краката си.

Жената има много лица, с които минава през живота си. Толкова сме се променяли през целия този път – за да бъдем, за да учим, да растем и добиваме мъдрост.

Опитът ми доказа, че не можеш да загубиш, ако залагаш на истината.

Ние жените се превърнахме в онези мъже, за които мечтаехме навремето.

Всеки е бисексуален до известна степен. Сега мъжете действат като жени и е трудно да имаш връзка, защото аз харесвам мъжете по този старомоден начин. Искам мъжественост и истината е, че сега само жените я притежават.

Още от малки жените биват приучавани да се подчиняват на мъжете и да скриват своя интегритет зад тази фасада от женственост и от други стереотипни начини на поведение. Затова за жените е грешка, когато манипулират мъжете със своята сексуална привлекателност и се опитват да демонстрират власт, като прилагат кокетство. Съблазняването е капан. Играла съм тази игра дълги години и мислех, че наистина нямам никакъв друг шанс, тъй като филмовата индустрия функционира по този начин.

Но междувременно знам, че е по-добре да налагам интересите си така, както би го направил един мъж. Решението на гатанката е да не се страхуваш.

Войната между половете не даде кой знае какво. Предпочитам диалога пред сблъсъка. Често ме питат: “Но защо излизате с по-млади мъже?”. Защото с тях мога да разговарям, да общувам, да изразявам свободно желанията си. Повечето от тях са били отгледани от самотни майки, които са възпитали в децата си чувство на отговорност и уважение към другия. За разлика от тях мъжете на 60 г. са били отгледани от майки, които несъмнено са били подчинени на мъжете си, както беше през 50-те години. На какво са научили синовете си? Да вземат думата и да не я пускат повече. Ако една жена им се съпротивлява, те се чувстват нападнати, мълчат или се връщат при майка си…

Жените могат да имитират оргазъм, но мъжете могат да имитират цяла връзка.

Да имаш вагина и собствено мнение е убийствена комбинация.

Ако си умна, значи си красива. Грозни жени няма. Някои са красиви като роза, а други като кактус.

Никога не съм се замисляла сериозно дали съм хубава или не. Знам обаче един вълшебен трик, за да създам впечатление, че наистина съм хубава. Когато една жена влиза в стаята, присъстващите реагират не на нейната красота, а на силата и енергията, които излъчва.

През първата половина от живота си имаш лицето, с което си се родил. През втората получаваш лицето, което заслужаваш. И е важно да умееш да разпознаваш красотата вътре в себе си, да й позволиш да се развие, за да се превърнеш в най-добрата версия на себе си.

На въпроса как поддържам фигурата си отговарям: Не използвам ескалатори и асансьори. Винаги се качвам пеша.

Най-ярката и най-интересната жена е тази, в чийто живот има както възходи, така и падения.

Любовта трябва да носи щастие в живота ви. Задайте си въпроса дали наистина при вас е така!

Сексуалната интимност може да се сравни само с музика или молитва.

Хората често бъркат любовта с желанието за любов.

Любовта е като изкачване на покрита с лед планина в тъмното. Една погрешна крачка и си мъртъв. 

Не си избирай партньор, който има повече проблеми от теб.

Винаги си носи книга на среща. Ако ти стане скучно, може да отскочиш до дамската тоалетна и да почетеш.

По-добре да сте сама, отколкото самотна с неправилния човек.

Истинската самота е общество от хора, които не те разбират.

Тъй като съм свободомислеща и честна, понякога на околните им е трудно да ме изтърпят. Но ако успеят да се задържат достатъчно дълго около мен ще открият, че аз съм много по-крехка и ранима от това което се вижда на повърхността.