.

Чудя се, не им ли дотегна на жените от всичките тия глупости?!

На мен лично вече ми се гади от това да нося целия свят на раменете си. Уморена съм да бъда осъждана, да бъда превръщана в сексуален обект, защото съм жена.

Писна ми да ме наричат „слабият пол“. И съм ядосана от очакванията, които обществото има към мен.

„Дръж се като дама“, „Намери си мъж, който да те обича“, „Не бъди много придирчива, защото ще свършиш сама“, „Трябва да имаш деца“, „Какво ти има, че не искаш да се омъжиш?“, „Бъди мила и уважавай мъжа си“, „Обличай се като дама“.

Е, писна ми!

Така че се обръщам към всички силни и способни „дами“. Точно, защото си силна, трябва да се пребориш с тия гадости. Време е да спре да ти пука за:

Какво другите си мислят за теб

Какво имат да кажат другите за теб не е твоя работа. Какво мислят другите за теб не е важно и изобщо не трябва да влияе на решенията ти. Защото, повярвай ми, те дори не мислят за теб чак толкова много.

Запомни: Това, което някой казва за теб, говори за него много повече.

Да те осъждат, защото си необвързана

Не дължиш нищо на никого. Ако искаш да си сама и да посветиш времето си на себе си, на децата си, на работата си, на хобитата си, направи го! Ако не искаш да имаш партньор, не си длъжна. Ако не намираш никого за достатъчно привлекателен, че да споделяш живота си с него, не го прави.

Да си необвързан не значи да си самотен, нито нещастен, тъжен или отчаян за любов. Означава само, че се чувстваш добре със себе си. Наслаждавай се!

Очакванията на обществото към теб

Майната му на общественото мнение! Кой изобщо може да си позволи да казва на другите какво трябва и какво не трябва да правят?! Как изобщо някой може да желае да ме вмести в някакви норми и в собствената си представа за правилно и грешно?!

Никога не бива да оставяте очакванията на другите хора да ви пречат да постигате мечтите си!

Боклукът, който се опита да провали живота ти

Не мислиш ли, че е крайно време да се отървеш от него? Този, който те е третирал зле, манипулирал те е, и накрая те е изоставил.

Той не заслужава вниманието ти и със сигурност не заслужава сълзите ти. Стегни се и продължи напред!

Да си благоприлична, тиха и мила дама

Не, не позволявай да те задушават. Не позволявай да те карат да мълчиш. Бъди точно такава „дама“, каквато си искаш. Но не оставяй другите да те подценяват и да си играят с теб, само защото си жена.

Всеки има глас и има право да го изкаже. Не позволявай на никого да те принизява!

Миналото ти

Всички имаме травми от миналото. На всички ни се е налагало да преминаваме през грозни прежиявания и тежки периоди, такива, които не ни карат да се гордеем. Но миналото е минало. Нищо не можеш да направиш, за да го поправиш. За разлика от бъдещето, което е пред теб.

Абсурдните стандарти за красота

Значи, без тия идиотски правила! Обличай каквото си искаш, без да се съобразяваш с никого. Създай си свой собствен имидж. Грижи се за твоя собствен личен стил. Ако се чувстваш добре в кожата си, какво значение има? Не позволявай на рекламите да ти отнемат избора.

Трябваше, можеше

Малко е късно за това, нали?! Веднъж пропусната възможност не се връща, така че научи се да забравяш тези неща бързо. Ще се появят нови, по-хубави.

Грешки и провали

Провалът не е нещо, което трябва само да те разочарова. Той е едно от стъпалата към успеха. Колкото повече се проваляш, толкова си по-близо. Грешките означават, че се движиш, вървиш напред, правиш нещо, а не чакаш възможностите да паднат от небето.

Какво правят другите

Не трябва да ти пука какво правят другите, не си губи времето с модни течения и разни такива глупости. Те се случват за кратък период от време и след това изчезват завинаги.

Вместо сляпо да следваш тълпата, дръж се за своите приоритети и нещата, които те карат да се чувстваш добре.

Хората, които не те харесват

Какво очакваш? Че живеем в розово, утопично общество, в което всички те харесват?

Ако има хора, които не те харесват и не им пука за теб, нека е така. Не бива да си губиш времето за такива тривиални неща. Те не си струват. Имаш си собствен живот, върху който да се фокусираш. Така че продължавай! Невероятни неща ще ти се случат. Обещавам.

Автор: Стефани Рийдс