.

1. Не бъди никъде освен тук

Не бързай за никъде! Не е необходимо да бъдеш там, където ти е добре. Ако чувстваш, че си някъде, където не трябва, стани и отиди там, където те зове вътрешният глас. Но не забравяй, че за да го намериш, не е задължително да отидеш някъде. Това е много тънка граница. Ключът е в постоянното присъствие.

2. Позволи на нещата да се случват

Не се опитвай да контролираш хората и събитията! Не планирай, не чакай, но желай! Разхлаби хватката! Научи се да задържаш паузата, в която нищо не се случва!

Позволявай на хората да идват при теб, а на събитията – да се случват! Те ти се случват не просто така.

3. Давай свобода

Позволи си свободата да бъдеш себе си, а на другите – да бъдат други! Помни, че всеки има свой път и свои уроци! Ако пътищата ви се пресекат – чудесно. Но ако се разминават – това също е добре. Защото всичко и винаги е за добро. И за тебе, и за него, и за нея, и за всички.

4. Не се страхувай

От нищо. Никога. Не се движи по обичайния път! Преначертавай пътя си! Ако чувстваш, че трябва да кажеш нещо или да направиш нещо – направи го! Не си позволявай формалности от рода на „имам билет за връщане“ или „нямам достатъчно пари за това“!

Не се страхувай за физическото си тяло! Помни: ти винаги си в утробата на майката Вселена! Нима тя няма да се погрижи за теб? Избери да бъдеш свободен от страховете!

5. По-малко е повече

Не се опитвай да имаш всичко веднага! Даже когато ти се струва, че нямаш нищо – винаги имаш нещо. А за това, което не ти достига – протегни ръка към приятел, брат или неслучайно преминаващия! Бъди умерен във всичко!

6. Не се вкопчвай в хората

Иначе няма да получиш опита, предназначен за теб. Така или иначе никога не можеш да останеш сам, защото където и да отидеш ще намериш хора. Твоите хора, които ще те изпълват, ще те вдъхновяват, ще те учат. И помни: ако нямаш път с някого, не тичай след него!

7. Пускай. Винаги пускай

С усмивка. С любов. Всичко и всеки. Но никога не се сбогувай. Защото никога нищо не е финално. Кажи: „Благодаря и до нови срещи.“

8. Бъди вода

Помни принципа на вълната – вълната идва, вълната си отива. Това се отнася до всичко – състояния, пари, хора, вещи. Има приливи, има и отливи. Нищо не е статично. Ние живеем в света на движението.

Не се потапяй в едно или в другото състояние – то ще се промени. Нищо не можеш да запазиш, така че не се опитвай! По-добре бъди благодарен в тази секунда за това, което е.

9. Слушай вътрешния си глас

Вслушвай се в съветите на другите, но прави това, което чувстваш, че е правилно. Слушай себе си! Винаги.

10. Доверявай се

На хората, на космоса, на Бога. Довери се на това, че всичко в твоя живот се случва по най-добрия за теб начин! Дори и когато ти се струва, че по-лошо не може да бъде. Може.
„Божието отхвърляне е Божията защита“

11. Отделяй макар и няколко минути на ден само за себе си

Медитирай, рисувай, пиши, разхождай се сред природата или просто присъствай в тишина! Дори и няколко минути ще ти помогнат да разбереш какво ти е необходимо и какво е вдъхновено от други хора, от ума ти, от илюзиите…

12. Обичай себе си

Уважавай желанията си, тялото си! И помни: ти можеш да имаш всичко! Не е нужно да избираш: работа по сърце или работа за пари; отношения, в които аз обичам или в които обичат мен; море или планина.

Всичко може. Всичко е възможно.

13. Споделяй

Винаги. С всички. С кучето. С бедния. С приятел. Не очаквай нищо в замяна.
„Ако храниш само себе си, няма да имаш много облаги.“

14. Имай желания

Но бъди внимателен! Те се сбъдват. Формулирай ги максимално точно!

15. За да облечеш нова риза, трябва да съблечеш старата

16. Пътешествай

И най-добре го прави сам. Защото където и да отидеш, винаги всичко е в теб.