.

КОГАТО МАСКИТЕ ПАДНАТ…

В много случаи човек се оказва точно обратното на това, което казва за себе си.

Да, трудно е веднага да разбереш що за личност стои насреща ти и да си гарантираш, че няма да сгрешиш в преценката си за него.

За да се предпазите от лоши изненади, е по-добре да не се доверявате веднага, а да си дадете време. Наблюдавайте човека в тези шест базисни ситуации, в които истинското лице се проявява много ясно.

Когато човек се сдобие с власт или пари

Веднага се вижда какъв е вътрешният фокус на човека. Всичко, което е желал и потискал, сега ще излезе наяве.

Човек, който е почтен като цяло, няма да промени отношението си към живота и към хората. Но при други хора сдобиването с пари и власт изкарва всичко най-долно и черно на повърхността.

Човек под силен стрес

Едно е, когато човек внимателно се е подготвил, контролира се и използва заучени фрази. Съвсем друго е, когато трябва да импровизира на момента. Човек става различен, когато се чувства в опасност или под напрежение.

Затова си струва да обърнете внимание на това как човек се държи под стрес.

Например, той търси решение, опитва се да влезе в диалог или обвинява всички подред, опитвайки се да нарани другите.

Когато претърпи загуба

Хубаво е да си победител, ласкателно е да получаваш награди и похвали.

Но е съвсем друг въпрос как човек се среща с негативизма, неприятностите и дали знае как да губи. Запазва ли прилична физиономия в такава ситуация, умее ли да признае поражението си и да си вземе поука от случилото се?

Как човек говори за другите хора

Колко често човек клюкарства и дали му идва отвътре да води да такива разговори.

Често този, който много критикува другите, търси кусури, злослови зад гърба им, сам по себе си често е гневен и негативен човек. Такъв индивид във вашия вътрешен кръг може да бъде наистина опасен.

Отношение към слабите и зависимите от него

Пред по-силните и по-високостоящите показва ласкателното си лице, защото има конкретна цел – да получи нещо от тях. Ако човек се държи по съвсем друг начин с тези, от които нищо не може да получи, е нужно да ви светне червената лампичка.

Най-съществено е как се държи човек с тези, които са в слаба, уязвима позиция. Затова обръщайте внимание на взаимодействието с подчинени, с обслужващ персонал, с възрастни роднини и т.н.

Как се държи човек, ако никой не го гледа

Как се държи човек, когато никой не го гледа и никой не го оценява, когато няма нужда да очарова някого, когато маските са свалени?

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм: