.

Зодия Риби – онези мечтатели, които сякаш винаги плуват на ръба на реалността и фантазията.

Но не се заблуждавайте! Ако мислите, че Рибите бягат от проблемите си, значи просто не разбирате тяхната „креативност“. Какво значи това? Ами, за Рибите, решаването на проблеми е като игра на шах, но с невидими фигури и шахматна дъска, която е на плаващ сал в средата на океана. И ако проблемът им изглежда прекалено голям, защо просто да не „отплуват“ в друга реалност, където този проблем не съществува?

Сега, нека бъдем честни. Понякога ще чуете хора да казват, че Рибите просто избягват трудностите. Но не, те не „бягат“, те просто имат по-различен подход към тях.

Представете си следното: проблемът е огромен дракон, който бълва огън. Какво ще направи един Овен? Ще го атакува челно. Какво ще направи Телецът? Ще се окопае в позиция и ще изчака драконът да си тръгне. А Рибите? Те просто ще се трансформират във водна капка и ще изчакат в мъглата, докато драконът сам се умори и си тръгне. Проблемът е разрешен – или поне така им се струва!

Ако се опитвате да водите рационален разговор с Риби за техните проблеми, може би ще получите следния отговор: „Да, но ако погледнеш този проблем от друг ъгъл – например, ако си представиш, че този дракон е всъщност твоя вътрешен страх, и аз го трансформирам в нещо позитивно – всъщност не е чак толкова зле.“ Ха!

Те успяват да намерят нова перспектива, която никой друг не би могъл да измисли, само че понякога тази „нова перспектива“ е всъщност начин да отложат неизбежното.

Рибите са известни със своята богата фантазия и интуиция. Те могат да се „гмурнат“ дълбоко в емоциите си и да открият креативни решения на проблемите си… стига да не се изгубят по пътя в собствените си фантасмагории.

А ако нещо наистина е твърде сложно или неприятно? Е, винаги може да бъде оставено за друг ден. Или за друг живот. Рибите знаят, че всичко е временно – включително и проблемите.

С две думи, Рибите не бягат от проблемите си – те просто решават да плуват в кръгове около тях, докато проблемите сами не се изморят. Тази „креативност“ им дава едно невероятно умение: никога да не се сблъскват челно с трудностите, защото – хей, може би проблемите просто ще се разтворят като морска пяна на хоризонта!

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: В света на Рибите няма място за баналност